Konečně je to tu - můžeme se podívat do světa Blade Runnera ve virtuální realitě!

Konečně je to tu - můžeme se podívat do světa Blade Runnera ve virtuální realitě!
Blade Runner 9732, pohled z balkonu
Do ulic se sice zatím ještě nepodíváme, projekt Blade Runner 9732 nám ale dá druhou nejlepší možnost - umožní nám navštívit byt Ricka Deckarda (Harrison Ford) ve virtuální realitě. Nejde o hru, takže zápletku budete hledat marně. Jde zkrátka o to si projít všechna zákoutí bytu a prohlédnout si ho doslova na vlastní oči. Co vše vás čeká ukazuje následující video:
Vždycky jsem váhal, jaký smysl (pro herní průmysl) má virtuální realita. Nechápejte mě špatně - pro závodní hry je to bezpochyby ideální formát, ale rozhodně nijak netoužím hrát klasické střílečky s helmou na hlavě. Co mi ale přijde jako hodně zajímavá možnost, to je podobný nadšenecký projekt (Blade Runner 9732 nevytvořilo studio Warner Bros., ale člověk jménem Quentin Lengele, který mu věnoval čas a získal od Warnerů práva).
Skvělé filmové místo. Dům z Blade Runnera: Bradbury Building
Téma15. 11. 2017
Skvělé filmové místo. Dům z Blade Runnera: Bradbury Building
Jak milovníci filmů dobře vědí, hry podle jejich oblíbených kousků jsou zpravidla (až na vzácné výjimky) očistec. Pokud je ale člověk fanoušek, i tak jim věnuje svůj čas. Chce se zkrátka projít po chodbách Nakatomi Plaza nebo se vžít do kůže Gaunerů. Vtip je v tom, že samotná hra vlastně hraje vedlejší roli. To, co opravdu chceme, je projít si kultovní lokace. Poznat je ze všech možných úhlů. A pro tohle mi virtuální realita připadá úplně ideální. Ostatně, není to (principiálně) tak vzdálené od návštěvy (např.) Universal Studios, pokud jde o zážitek. Zkrátka chceme vstoupit do známých kulis.
A věřte, že jsem se jako milovník předlohy přímo tetelil blahem, když jsem v Blade Runner 9732 poprvé vstoupil do Deckardova bytu, postupně si ho se zájmem procházel a pak vyšel na balkon. Pršelo, přede mnou se rozložila působivá Scottova vize budoucnosti a do toho hrál Vangelis. Fanouškovský orgasmus! Sice jsem ho absolvoval bez helmy pro virtuální realitu (tou zatím v redakci vážně nedisponujeme), hru lze ale naštěstí spustit i bez ní.
Lengele odvedl obdivuhodný kus práce. Je tu snad každý myslitelný detail. Tvůrce navíc slíbil, že postupně přidá do Blade Runner 9732 další funkce (hledání obrázků a různých předmětů, Rachael!), takže se vyplatí projekt sledovat. Již nyní, v základní osekané verzi, ale stojí za vyzkoušení. Ten pocit, když poprvé sami vstoupíte do Deckardova bytu, je k nezaplacení.
Hru si můžete zdarma vyzkoušet na Steamu nebo si ji stáhnout zde.
nejlepsi-zazitek-pro-fanousky-blade-runnera-projdete-si-byt-ricka-deckarda-ve-virtualni-realite
nejlepsi-zazitek-pro-fanousky-blade-runnera-projdete-si-byt-ricka-deckarda-ve-virtualni-realite-1