Bude příští James Bond žena nebo černoch? Obojí je ve hře!

Bude příští James Bond žena nebo černoch? Obojí je ve hře!
Gillian Anderson jako Bond, Jane Bond?
Otázka o možné budoucí podobě Jamese Bonda padla v rozhovoru pro U. K. Daily a odpovídala na ni producentka bondovek Barbara Broccoli: „Tyto filmy vždy odrážely dobu, vždy jsme se proto snažili vše posouvat. Vše je možné. Nyní je agentem 007 Daniel Craig a já jsem za to šťastná, ale kdo ví, co nám přinese budoucnost?“ Dříve byli s možným obsazením spojovaní například Idris Elba nebo Gillian Anderson, která ohlásila oficiální konec v Aktech X.
Fanoušci právě navrhli na nového Bonda nečekanou televizní hvězdu
Filmy23. 5. 2016
Fanoušci právě navrhli na nového Bonda nečekanou televizní hvězdu
Diváci ve svém dotazu jistě naráželi na fakt, že se novým Doktorem v seriálu Pán času stala žena – herečka Jodie Whittaker a po čtyřech letech vyměnila v hlavní roli Petera Capaldiho. Navíc je tu i tlak společnosti a hereček, aby se ženám dostávalo více prostoru. Zádrhel u této verze je ale poměrně zásadní. James Bond je jednoduše, promiňte mi ten výraz, macho. Těžko si osobně představím, že se najednou podobně laděné postavy v luxusním obleku ujme žena.
Roger Moore, který hrál postavu Jamese Bonda v sedmi snímcích v letech 1973 – 1985, uvedl pro Daily Mail, že by měl James Bond zůstat bílým heterosexuálním mužem s ohledem na původ postavy v románech Iana Fleminga. „Slyšel jsem lidi, kteří říkali, že by měl James Bond být žena nebo gay,“ uvedl v daném rozhovoru. „Ale to by nebyli Bondi a to z jediného důvodu: to není to, co Fleming napsal. Není to o nějaké homofobii nebo rasismu, ale o tom, jak byla postava napsána jejím autorem.“
Až čas nakonec ukáže, co nám autoři nového Bonda s číslem 26 připraví. Možná se vrátí Daniel Craig a možná ne, každopádně premiéra v pořadí 25. bondovky je v plánu až na rok 2019. Takže času máme stále ještě dost.
bude-james-bond-zena-nebo-cernoch-oboji-je-ve-hre
Idris Elba