Black Panther: Seznamte se se všemi důležitými postavami nové marvelovky

Black Panther: Seznamte se se všemi důležitými postavami nové marvelovky
Black Panther
Seznamte se s dobrými a špatnými obyvateli Wakandy, kteří se snaží ukončit propukající válku:
T'Challa/Black Panther (Chedwick Boseman) je hlavním hrdinou příběhu a novým vládcem Wakandy. Po smrti otce je zdrcen a s novou rolí vůdce svého národa se sžívá těžko. Když se objeví na scéně dva mocní nepřátelé, musí si obléci oblek a s pomocí své síly, rychlosti a smyslů zachránit nejen Wakandu, ale i celý svět.
uz-vite-kdo-do-kin-doprovodi-black-panthera-4
Nakia (Lupita Nyong'o) byla T'Challovou láskou, nyní je ovšem mocnou špionkou, která se pro něj stala nepostradatelnou. Jejími nejsilnějšími zbraněmi jsou její lsti a bojové umění.
uz-vite-kdo-do-kin-doprovodi-black-panthera-1
Okoye (Danai Gurira) je hlavou ženského speciálního komanda Dora Milaje. Jedná se o jedny z nejvěrnějších obránkyň Wakandy. Okoye se nebojí se svým vládcem polemizovat, ale dala by za něj život. Respekt nevzbuzuje jen jazykem ostrým jako břitva, ale i kopím, které nikdy nemine. Jen se bude muset rozhodnout, zda zradí tradice své země nebo svého vládce, když je začne porušovat.
uz-vite-kdo-do-kin-doprovodi-black-panthera
Shuri (Letitia Wright) je T'Challovou mladší sestrou. Ačkoli je velmi mladá, je hlavou wakanské designové společnosti, kde navrhuje a vytváří pokročilé technologie s vibraniem těženém v místních dolech. Je velmi inteligentní a vždy připravena pomoci bratrovi.
uz-vite-kdo-do-kin-doprovodi-black-panthera-5
Erik Killmonger/N'Jadaka (Michael B. Jordan). Erik byl americký voják, který zmizel během jedné z mnoha tajných operacích, jichž se účastnil. Nyní se však objevil s novým plánem. Jeho charisma, bojové schopnosti a překvapivé znalosti wakandsých zvyků z něj činí jednoho z nejnebezpečnějších nepřátel Black Panthera.
uz-vite-kdo-do-kin-doprovodi-black-panthera-6
M'Baku (Winston Duke) vede klan odporující wakandským tradičním hodnotám. Vyzbrojen tvrzeným dřevěným brněním a válečnými zbraněmi vede kmen Jabari – bývalé Wakanďany, kteří se straní užívání jakéhokoli vibrania a rozhodli se z hlavního wakandského života odejít. Po smrti vládce T'Chaky se musí M'Baku rozhodnout, zda vyzve T'Challu k boji o trůn nebo s ním spojí síly proti vnějšími nepříteli.
uz-vite-kdo-do-kin-doprovodi-black-panthera-2
Everett Ross (Martin Freeman) – agent CIA se spojil s T'Challou v boji proti společnému nepříteli Ulyssesovi Klauemu. Ross je výborný taktik s pokročilým výcvikem na zbraně, díky čemuž se stane nedocenitelnám spojencem.
uz-vite-kdo-do-kin-doprovodi-black-panthera-7
Ayo (Florence Kasumba) je jednou z členek Dora Milaje a již jsem ji mohli spatřit ve snímku Captain America: Občanská válka. Ayo je naprosto oddaná svému králi a její zápal a odhodlání nezná mezí.
uz-vite-kdo-do-kin-doprovodi-black-panthera-9
W'Kabi (Daniel Kaluuya) je T'Challovým nejlepším přítelem a jeho pravou rukou, navíc velí i wakandskému vojsku. Je to perfektně vycvičený voják vybavený bionickou paží se zničující silou.
uz-vite-kdo-do-kin-doprovodi-black-panthera-3
Ulysses Klaue (Andy Serkis) – tento gangster, obchodník se zbraněmi a pašerák zatápěl již Avengers, když spojil síly s Utronem. Co si připravil pro Black Panthera však zatím nikdo neví...
uz-vite-kdo-do-kin-doprovodi-black-panthera-8
Premiéra marvelovky Black Panther nás čeká již zítra - 15. února 2018.