Stálo to všechny prachy světa, přesto vystřižení Kevina Spaceyho film nezachránilo

Stálo to všechny prachy světa, přesto vystřižení Kevina Spaceyho film nezachránilo
Kevin Spacey ve filmu Všechny prachy světa | TriStar Pictures
Studio chtělo stihnout původně plánovaný termín premiéry a nehodlalo zbytečně ztrácet čas. Ridley Scott proto povolal na plac Christophera Plummera (kterého chtěl paradoxně pro roli od začátku, ale studio si prosadilo Spaceyho) a za deset dnů udělal potřebné přetáčky. Snímek o víkendu vstoupil do amerických kin a navzdory dobrým recenzím diváky nezaujal. Těžko říct, jestli škodu napáchala mediální komedie, která se po obvinění Spaceyho spustila, nebo zkrátka nebyla na těžkopádné drama o silvestrovském víkendu nálada. Film si každopádně odnesl jen 5.6 milionů a skončil až sedmý. Hrálo se sice od pondělí, takže má celkem 12, ale to ho nespasí. Stál totiž padesát a podle všeho diváky vůbec nezajímá (možná, kdyby studio vsadilo na verzi se Spaceym, vyvolalo by to větší odezvu).
Všechny prachy světa jsou současně jedinou novinkou v TOP10. Nový díl Star Wars znovu žebříčku vévodil a celosvětově pokořil miliardu. Současně se poslední víkend stal Poslední z Jeidů nejúspěšnějším filmem v amerických kinech za rok 2017 (konečné číslo je 533 milionů). Až neuvěřitelně dobře si vede nové Jumanji. Snímek si oproti minulému víkendu dokonce polepšil o 38% a celosvětově má již třetinu miliardy. Takové tržby vážně nikdo netipoval.
Došlo ještě na jeden nečekaný (a rovnou rekordní) úspěch a postaral se o něj Největší showman s Hughem Jackmanem. Ten měl minulý víkend hodně slabý start za 8,8 milionů (a za celé svátky 19). Čekalo se, že půjde o propadák. Jenže o druhém víkendu si polepšil o rovných 73 % a utržil 15,2 milionů. Takový nárůst ve druhém víkendu ještě žádný film v široké distribuci neměl. Snímek má momentálně na amerických tržbách 54 milionů, celosvětově 89. Stál 84, takže už to pro studio nevypadá zdaleka tak černě.
Hugh Jackman, Zac Efron
Jack Black
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.