Filmové a televizní úspěchy Jiřího Stracha? Pohádkář, který má nejméně dvě tváře

Filmové a televizní úspěchy Jiřího Stracha? Pohádkář, který má nejméně dvě tváře
Anděl páně 2 ...Jiří Strach obsazuje často Ivana Trojana do titulních rolí (foto distributor) | Česká televize
Jirka Strach má prakticky dvě filmové tváře. Zajímá se převážně o pohádky a detektivky, tedy dva žánry, které v dnešní době znamenají tak trochu jistotu úspěchu. Byl úspěšným hercem a je schopným režisérem. Točí zručně a přesně, většinou pro televizní obrazovky. Často s akcentem na křesťanství.
Jiří Strach
Jiří Strach ještě jako dětský herec
V poslední době se proslavil zejména díky velkému úspěchu filmu Anděla páně 2, který kiny prošel s více než miliónovou návštěvností. To se českým filmům jen tak už nepodaří. 
Jiří Strach
Jiří Strach a kardinál Miloslav Vlk | Česká televize
Objevil se například i jako dětský herec ve snímcích Veronika, Smrt krásných srnců, či Páni Edisoni. Tou bezpochyby nejvýznamnější dětskou rolí byl ale dobrodružný snímek Cesta na jihozápad, v němž vytvořil hlavní postavu sirotka Bena.
Pojďme si ale udělat malý přehled o tom, co zatím tento režisér a herec natočil a kolik jeho dílek znáte.
Nejlepší filmy a televizní díla, ve kterých Jiří Strach hrál.
Vrásky z lásky
Jiří Strach a Jiřina Bohdalová během natáčení filmu Vrásky z lásky | če
Nejlepší filmové a televizní díla Jiřího Stracha, co by režiséra.

A bude Anděl Páně 3?  S milionovou hranicí návštěvnosti  Anděla páně 2 bylo spojeno i možné pokračování, režisér i hlavní herecká dvojice zdvíhá hozenou rukavici. Připomeňme si co řekli hlavní tvůrci filmu:

„Milí diváci Anděla Páně 2! Jeden z nás bezelstně řekl, že budeme uvažovat o Andělu Páně 3, když přijde milion diváků do kin. Chtěli jsme tak naznačit, že se s Andělem Páně loučíme. Vy jste se ale rozhodli tuto milionovou metu dobýt. A protože co se slíbí, je mravné i splnit, nezamykáme Petronelovi a Uriášovi jednou provždy dveře. Stejně ale jako jsme nechtěli dvojkou Anděla podrazit nohy jedničcce, ani nyní nechceme nějakou "uspěchanou trojkou" pokazit, co se dosud povedlo. Pakliže bude vynikající nápad ve skvělém scénáři, vyrazíme opět do nebe na mejdan s Pánem Bohem a všemi svatými. Pakliže bychom ale my tři příběhu nebo humoru nevěřili, tak potom ani za milion - korun, dolarů nebo diváků. Nechceme zklamat ani vás, ani sebe. Děkujeme milionkrát, každému z vás, kteří jste přišli do kina! Je to parádní zpráva nejen pro Anděla Páně, ale pro celý český film.“ Ivan TrojanJiří DvořákJiří Strach.

A pokud nevíte, na co se v televizi podívat, zde jsou naše další TIPY.