Tolkien hlásí dotočeno. Na plátna kin míří příběh otce fantasy!

Tolkien hlásí dotočeno. Na plátna kin míří příběh otce fantasy!
Pán prstenů: Návrat krále | 2003 New Line Productions
Řeč je samozřejmě o otci zřejmě nejslavnější fantasy trilogie Pán prstenů J. R. R. Tolkienovi, jehož životní příběh vypráví nový snímek s názvem Tolkien. Režisér Dome Karukoski před několika málo dny ukončil natáčení a zamířil do střižny, aby fanouškům co nejrychleji dodal to, co se svým štábem vytvořil.
V hlavních rolích Tolkiena a jeho ženy Edith se představí Nicholas Hoult a Lily Collins. Dále se ve snímku můžeme těšit na Colma Meaneyho, Anthonyho Boylea, Patricka Gibsona, Genevieve O’Reilly a Dereka Jacobiho.
Třetí návrat do kouzelné Středozemě. Dočkáme se ho někdy?
Téma29. 9. 2017
Třetí návrat do kouzelné Středozemě. Dočkáme se ho někdy?
"Je pro mě - jako fanouška - poctou, že mohu zfilmovat Tolkienův životní příběh," uvedl Karukoski. "Tolkienova práce nás učí, že i když se nám do cesty připlete překážka velká třeba jako Šmak, dokážeme ji s pomocí bojového ducha a podporou dobrých přátel překonat, porazit monstra a vytvořit něco kouzelného. Toto není jen příběh Tolkienova života, ten snímek mluví i sám za sebe. Jsem tak vděčný za náš štáb a herecké obsazení včetně Nicholase, který se připravoval několik měsíců. Tenhle zážitek si budu pamatovat celý život."
Autory scénáře jsou David Gleeson (Kovbojové a andělé) a Stephen Beresford (Pride). Jejich úkolem bylo zpracovat neuvěřitelný příběh osiřelého autora, kterému se podaří najít přátelství, lásku a uměleckou inspiraci ve škole mezi skupinou stejných odpadlíků, jako je on. Když pak propukne První světová válka, která ohrozí život tohoto společenství, vznikne v mysli mladého Tolkiena základ pro jeho cestu do legendární Středozemě...
Teď už si jen počkat na to, kdy nám filmaři oznámí datum premiéry.
Pán prstenů: Návrat krále
Martin Freeman