Oscar jí zničil kariéru. A není v tom sama

Oscar jí zničil kariéru. A není v tom sama
Cat Woman - Sharon Stone a Halle Berry | archiv redakce
Jejich tváře už ve snímcích moc nevidíme. Proč se tomu tak stalo? Odpověď se někdy hledá jen velmi těžko. Smůla, špatný čich na výběr rolí nebo už o ně prostě Hollywood jen nestál? Někdy možná všechno najednou...
po-letech-prace-vysneny-oscar-a-pak-strmy-pad-na-dno-preste-to-se-stalo-temto-hereckym-hvezdam-7
Cuba Gooding Jr. zažil skutečně střemhlavý pád. Poté, co získal Oscara za svůj výkon v komedii Jerry Maguire, volil jednu horší roli než druhou – Stíny minulosti, Plnou parou vzad!, Norbit nebo Bláznivej tábor. Vytoužený comeback zažil v seriálu American Crime Story, na ten filmový ale stále čeká.
po-letech-prace-vysneny-oscar-a-pak-strmy-pad-na-dno-preste-to-se-stalo-temto-hereckym-hvezdam-6
Halle Berry získala Oscara za Ples příšer. Poté ale nastala opět ona situace špatné volby rolí, která vyvrcholila filmy Gothika a Catwoman, díky čemuž si po získání Oscara došla i pro zlatou malinu za nejhorší herecký výkon.
po-letech-prace-vysneny-oscar-a-pak-strmy-pad-na-dno-preste-to-se-stalo-temto-hereckym-hvezdam-3
Gwynethh Paltrow se v poslední době podařilo svou kariéru jak takž oživit. Poté, co v roce 1999 získala za roli v Zamilovaném Shakespeareovi Oscara, měla ale poměrně dlouho problém získat dobrou roli. Výjimkou jsou jen filmy Talentovaný pan Ripley a Taková zvláštní rodinka. Jinak měla velkou smůlu.
po-letech-prace-vysneny-oscar-a-pak-strmy-pad-na-dno-preste-to-se-stalo-temto-hereckym-hvezdam-1
Jméno F. Murray Abraham mnoha lidem asi moc neřekne, ovšem jakmile zmíním roli, za kterou dostal svého Oscara, určitě vám naskočí nezaměnitelná tvář a nezapomenutelná role. Mluvíme o postavě Antonia Salieriho ve filmu Amadeus Miloše Formana. Od té doby se v jeho filmografii prakticky nic zajímavého nenajdete, snad jen menší role ve snímcích V nitru Llewyna Davise, Grandhotel Budapešť nebo v seriálu Ve jménu vlasti.
po-letech-prace-vysneny-oscar-a-pak-strmy-pad-na-dno-preste-to-se-stalo-temto-hereckym-hvezdam
Louis Gossett Jr. získal Oscara za roli ve snímku Důstojník a gentleman. Stejně jako Abraham měl poté i Gossett v 80. a 90. letech problém sehnat slušnou filmovou roli. Jedinou výjimkou byl rok 1992, kdy si došel pro Zlatý glóbus za roli v televizním filmu The Josephine Baker Story.
po-letech-prace-vysneny-oscar-a-pak-strmy-pad-na-dno-preste-to-se-stalo-temto-hereckym-hvezdam-5
Adrien Brody si došel pro Oscara za roli ve válečném dramatu Pianista. Adrien není takovým případem jako jeho předešlí kolegové, kteří naprosto zapadli. Díky filmům jako Půlnoc v Paříži, Darjeeling s ručením omezeným a Grandhotel Budapešť se drží v povědomí, jeho talent by si ale zasloužil víc.
po-letech-prace-vysneny-oscar-a-pak-strmy-pad-na-dno-preste-to-se-stalo-temto-hereckym-hvezdam-2
Roberto Benigni si získal celý svět krásným dramatem Život je krásný. Poté ale přišlo velké zklamání (extrémně špatný Pinocchio) a je jen otázkou, zda tento filmaři dokáže ještě někdy získat srdce filmového fanouška.
po-letech-prace-vysneny-oscar-a-pak-strmy-pad-na-dno-preste-to-se-stalo-temto-hereckym-hvezdam-4
Kim Basinger je v této skupině herců tou, která si došla pro nejvíc nominací na Zlaté maliny za nejhorší herecké výkony roku. Celkem jich nasbírala šest. V roce 1997 si tato kráska došla pro Oscara za roli v L. A. Přísně tajné a od té doby nic moc. V pár filmech se objevila, ale za hvězdu už dávno neplatí.