Zapomeňte na Pána prstenů, Peter Jackson ukazuje v novém traileru Smrtelné stroje!

Zapomeňte na Pána prstenů, Peter Jackson ukazuje v novém traileru Smrtelné stroje!
Smrtelné stroje | Universal Pictures
První díl série nese název Smrtelné stroje (Mortal Engines) a pokud se zadaří, dočkají se filmové podoby i další tři knihy – Pomsta jednooké letkyně (Predator’s Gold), Pekelné vynálezy (Infernal Devices) a A Darkling Plain (tento román se českého překladu zatím nedočkal). Nový trailer, který najdete níže, vypadá dostatečně působivě na to, aby neskončilo u jednoho filmu.
Upoutávka má opravdu působivé měřítko a zřejmě se najde málo diváků, kteří nebudou chtít vidět víc. Kombinace prašného světa budoucnosti, který připomíná Šíleného Maxe, a "žravého" Londýna na kolech, to je hodně zajímavé duo. Hlavní roli Toma získal Robert Sheehan, kterého budou znát především fanoušci seriálu Misfits: Zmetci, kde si zahrál šíleného Nathana.
Peter Jackson "tak trochu" potvrdil, že natočí epizodu Doctora Who a Silmarillion
Filmy1. 12. 2015
Peter Jackson "tak trochu" potvrdil, že natočí epizodu Doctora Who a Silmarillion
Anotace knihy, z níž film vychází, je následující: Představte si, že žijete v Londýně daleké budoucnosti, který se pohybuje prostorem pomocí motorů a kol a požírá jiná města. Představte si, že vypadnete ze svého rodného mobilního města do zlověstného neznáma. Přesně to se přihodí Tomovi, hrdinovi prvního dílu slavné sci-fi tetralogie. Je zrazen svým velkým vzorem, významným historikem Valentinem, a ocitne se uprostřed nehostinné pustiny. Jeho jedinou společnicí je nemluvná dívka Hester, která se touží pomstít Valentinovi za to, že zabil její rodiče a ji samotnou zmrzačil. Vydají se spolu zpátky do Londýna a na nebezpečné pouti je čekají mnohá dobrodružství. Přitom si Tom postupně uvědomuje, že dosud slepě věřil lidem, kteří si to nezasluhují, a myšlenkám, které vedou svět do záhuby…
Režisérem filmu je jistý Christian Rivers, pro něhož jde o celovečerní režijní debut. Než se začnete chytat za hlavu, je třeba dodat, že si ho vybral sám Peter Jackson na základě toho, že s ním Rivers během své 25 leté kariéry velmi blízce spolupracoval nejdříve jako scenárista, později jako člen týmu přes vizuální efekty a nakonec i jako pomocný režisér trilogie Hobit.
Do českých kin by se měly Smrtelné stroje podívat 13. prosince 2018.
e31650b1
03712f9d