Unikl smrti a jeho první celovečerák propadl. Poznejte život stvořitele miliardového impéria Star Wars

Unikl smrti a jeho první celovečerák propadl. Poznejte život stvořitele miliardového impéria Star Wars
George Lucas při natáčení Star Wars (foto: Lucasfilm)
poznejte-svet-tvurce-star-wars-george-lucase
Jeho první snímek z finančního hlediska propadl, k poetice toho druhého se nikdy nevrátil, protože třetí film se jmenoval Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje. Přitom v květnu 1977 rozhodně nikdo nečekal vlnu filmového šílenství a netušil, že se právě rodí nový popkulturní mýtus o souboji světlé a temné strany. Přes veškerou popularitu Star Wars a jejich tvůrce George Lucase dosud neexistovala spolehlivá kniha o režisérově životě a díle. Až nyní přichází biografie jak pro skalní fanoušky, tak pro běžné diváky, pro milovníky filmu i popkultury.
Titul "George Lucas: Život stvořitele Star Wars" napsal Jones Brian Jay a aktuálně knihu najdete i na tuzemských stáncích a prodejnách. Titul vydalo nakladatelství Paseka.
Jones Brian Jay čtenářům George Lucase přibližuje jako milovníka automobilů, který se v mládí málem zabil při autonehodě, jako vizionáře, panovníka marketingového impéria, průkopníka vizuálních a zvukových efektů i zakladatele společností Pixar a Lucasfilm. Kniha propojuje osudy dalších známých filmařů jako jsou Steven Spielberg nebo Martin Scorsese a čtenář se tak dozví mnohé o fungování hollywoodského systému a nezávislých filmařů. A samozřejmě o kultovních ikonách jako jsou Han Solo, Darth Vader nebo Indiana Jones.
George Lucas a jeho filmový svět
Znáte filmový svět George Lucase? Chcete prověřit své znalosti? Připravili jsme si pro vás novou redakční hru a jako motivaci přinášíme soutěž o tři knihy "George Lucas: Život stvořitele Star Wars", které věnovalo nakladatelství Paseka.
Co musíte udělat pro to, abyste měli šanci na jednu ze tří výher dosáhnout? Zúčastněte se naší nové redakční hry a získejte na první pokus co nejvíce bodů. Z 20 nejúspěšnějších vylosujeme 3 výherce. Bodování soutěže uzavřeme ve středu 27. prosince v 17:00.