Fanoušci seriálu Živí mrtví zuří kvůli kontroverznímu finále první půlky osmé série

Fanoušci seriálu Živí mrtví zuří kvůli kontroverznímu finále první půlky osmé série
Živí mrtví

POZOR! Článek obsahuje spoilery pro 8. sérii!

Vesměs se dá říct, že fanoušci jsou zatím s osmou sérií celkem spokojení. Na rozdíl od té předešlé je tato série plná akce, bitev a napínavých momentů. Aby ne, vždyť válka s mocnými Spasiteli se dostala do plných obrátek. Konec osmého dílu však s sebou přinesl pravděpodobně jedno z největších překvapení, jakého jsme se v historii seriálu dočkali. Většině divákům spadla brada na zem, když zjistili, že Carl Grimes, syn hlavního protagonisty Ricka, byl nemrtvými pokousán. A jelikož se jedná o břišní pokousání, znalci ví, že jeho smrt je naprosto nevyhnutelná. A bylo to konec konců potvrzeno i tvůrci seriálu, kteří po odvysílání epizody opravdu potvrdili, že Carlův příběh v seriálu nenávratně končí.
fanousci-serialu-zivi-mrtvi-zuri-kvuli-kontroverznimu-finale-prvni-pulky-osme-serie
Chandler Riggs jako Carl Grimes
Spousta fanoušků však toto rozhodnutí rozhořčeně odmítá. Především obviňují Scotta Gimpla, scenáristu a od roku 2014 koproducenta a showrunnera seriálu a taktéž televizní stanici AMC, na které seriál běží. Carl byl pro mnohé unikátní postavou především svým rodinným poutem s hlavním protagonistou Rickem, dalo by se říct, že byl deuteragonistou celého seriálu, nemluvě o tom, že představoval nejzářivější symbol dětského a mladistvého života v zombie apokalypse, což ho činilo jednou z nejzajímavějších postav. Znalci komiksové předlohy navíc ví, což je možná nejpádnější důkaz kritizované svévole televizních adaptátorů, že v ní je Carl stále naživu, dokonce tam prý sehrává významnou úlohu.
Původní domněnkou bylo, že byl ponechán na pospas smrti, protože údajně se chtěl jeho představitel Chandler Riggs věnovat škole a jiným věcem. Pak ale vyšlo najevo, že Riggs byl ze smrti své postavy šokován stejně jako později diváci, neboť údajně měl v seriálu být ještě 3 další roky. Šlo skutečně o rozhodnutí Scotta Gimpla, v rámci jeho konkrétní kreativní vize, kudy vést děj příběhu dál. Zvedla se obrovská vlna negativních reakcí fanoušků seriálu, a to i ve formě výzev, aby z vedení seriálu okamžitě odstoupil, protože jej tak jako tak už delší dobu potápí.
Konec seriálu Živí mrtví v nedohlednu...
Carl se ještě naposledy objeví v únoru v deváté epizodě osmé řady, kde se s ním dočkáme řádného rozloučení. Tak mějte připravené kapesníky, pokud tedy budete mít chuť se na seriál ještě dívat.