Smrtonosná past zvolena nejlepším vánočním filmem všech dob

Smrtonosná past zvolena nejlepším vánočním filmem všech dob
Bruce Willis jako John McClane
Osobně se vždy budu prát za to, že Smrtonosná past je vánoční film. Je pravdou, že za to do velké míry mohou české televize, které ji po revoluci (společně se Sám doma) vždy oprášily v době vánočních svátků. Ale aby ne! Film se odehrává o Vánocích, nějaký ten sváteční feeling mu nechybí (i správné písně zazní) a John McClane dělá na teroristy pověstné "ho ho ho".
... což mi připomíná, že jsem každý rok na tuhle klasiku patřičně oblečen.
smrtonosna-past-byla-zvolena-jako-nejskvelejsi-vanocni-film-vsech-dob
Ale zpátky k podstatě věci. Prestižní magazíny Forbes a Empire daly pár let zpátky dohromady žebříček nejlepších vánočních filmů vůbec. A víte co? A v obou případech naprosto s přehledem vyhrála první Smrtonosná past!
Mark Hughes pro Forbes okomentoval volbu následovně: "Smrtonosná past má všechno, co by vánoční filmy měly být, navěky... je v tom vykoupení, rodina, osobní rozvoj a dobro versus zlo, vše zabalené jako vánoční dárek, to vše zabalené do velké zářivé krabice s mašlí vyrobenou z explozí a kulek."
Helen O'Hara pro Empira napsal, že "jde pravděpodobně o nejlepší akční film, jaký byl kdy natočen, a nyní také nejskvělejší vánoční film... co je lepším vánočním dárkem než teroristé, kteří obsadí Nakatomi Plaza, vezmou rukojmí během vánočního večírku a to vše proto, aby něco ukradli?"