Příběh nejhoršího filmu všech dob válcuje americká kina

Příběh nejhoršího filmu všech dob válcuje americká kina
Liga Spravedlnosti
Co se v amerických kinech tedy o víkendu dělo? Dostali šanci outsideři (respektive filmy, které nemají šanci vydělávat stovky milionů). Nejlépe si vedl The Disaster Artist, snímek vyprávějící o natáčení dramatu Pokoj, který má pověst nejhoršího filmu všech dob. Distributor A24 ho protlačil do 840 kin, z nichž film vydoloval velmi pěkných 6,5 milionů dolarů. Pro podobný úzce zaměřený kousek skvělá cifra. Snímek má navíc díky fantastických ohlasům velkou šanci na oscarové nominace, takže by měl ještě něco vydělat.
Pokoj z roku 2003 je mimochodem opravdový fenomén mezi milovníky špatných filmů a kdo ho neviděl, měl by to okamžitě napravit. Snímek napsal a režíroval Tommy Wiseau, současně si v něm zahrál hlavního hrdinu, který se musí vyrovnat s tím, že mu nastávající žena svede nejlepšího přítele. Snímek je legendární pro až komické postavy, opravdu špatnou práci s herci a absurdní repliky postav, které publikum s oblibou odměňuje potleskem.
O víkendu naopak naprosto pohořela komedie Just Getting Started s Morganem Freemanem, Rene Russo a Tommym Lee Jonesem, která je něco jako Dej si pohov kámoši dnešní doby. Akorát podle ohlasů mnohem (MNOHEM) horší. Snímek přes široké nasazení vydělal usmolených 3,2 milionů a skončil až desátý (současně jde o jedinou novinku v TOP10). Recenze jsou navíc přímo odstrašující, takže pozice propadáku jistá.
Podobně je na tom Liga spravedlnosti. Sice má na kontě 613 milionů, ale už jí došel dech, přičemž je ze všech filmů DCEU nejméně úspěšná a současně nejdražší (stála 300 milionů). Není se čemu divit, že Warneři oficiálně oznámili změny v komiksovém vesmíru. Nezůstane kámen na kameni.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.
Tommy Lee Jones, Morgan Freeman
Ezra Miller