Nejočekávanější prosincové premiéry? Star Wars, zpívající Wolverine a hodně těsné šortky v Jumanji

Nejočekávanější prosincové premiéry? Star Wars, zpívající Wolverine a hodně těsné šortky v Jumanji
Přání k mání
Přání k mání
Přání k mání

PŘÁNÍ K MÁNÍ

Datum premiéry: 7.12
Žánr: Pohádka, komedie
Režisér: Vít Karas 
Index natěšenosti: 5 z 10
Původně jsme s tím nepočítali, ale nakonec je česká vánoční novinka Přání k mání filmem, který nepůjde v prosinci v kinech ignorovat. První ohlasy sice létají na stupnici hodnocení z jednoho konce na druhý (od 30 do 70%), jinak se ale tenhle pokus o "českou pohádku střiženou amerických stylem vyprávění a Láskou nebeskou" dá pořád označit za to lepší z letošní domácí produkce. Kdo chce zažít v kině trochu té vánoční atmosféry, lepší možnost nemá (Matky na tahu o Vánocích, startující také sedmého, jsou prý horší).
Přání k mání

Můj život Cuketky

MŮJ ŽIVOT CUKETKY

Datum premiéry: 7.12
Žánr: Drama, Animovaný
Režisér: Claude Barras
Index natěšenosti: 7 z 10
Je libo depresivní loutkovou animaci? Poznejte život Cuketky! Snímek je příběhem malé chlapce, který poté, co přijde o matku-alkoholičku, míří do dětského domova. A tam se deprese jen násobí. Ano, Můj život Cuketky opravdu není animák pro děti. Pokud si ale potrpíte na netradiční dramata se srdcem, hurá do kina. Snímek nezískal řadu cen (mimo jiné Nejlepší animovaný film na European Film Awards) jen pro roztomilý název.
Můj život Cuketky

Na shledanou tam nahoře

NA SHLEDANOU TAM NAHOŘE

Datum premiéry: 7.12
Žánr: Drama, Komedie
Režisér: Albert Dupontel
Index natěšenosti: 8 z 10
Nepochybně jeden z těch filmů, co spadají do kategorie "nikdy jste o nich neslyšeli, ale měli byste je vidět". Na shledanou tam nahoře vás seznámí s dvojicí smolařů, která se sejdou v zákopech během 1. světové války a skončí pod vedením bezohlednému kariéristy. Nakonec přežijí, ale život jim toho moc nenabízí - a tak přijdou s dokonalým plánem, jak vydělat na lidské hlouposti. Chytrý protiválečný snímek získal na letošním mezinárodním filmovém festivalu v San Sebastiánu Zlatou mušli pro nejlepší film.
Na shledanou tam nahoře

Star Wars: Poslední z Jediů
Datum premiéry: 14.12
Žánr: Akční, Sci-fi, Fantasy
Režisér: 
Rian Johnson
Index natěšenosti: 9 z 10
Ale tak samozřejmě, že nový díl Star Wars tady nemůže chybět! Jistě, mohli bychom se tvářit jako povýšení intelektuálové a frkat sem jednu artovku za druhou, ale nedá se svítit. Takhle to na Kinoboxu necítíme a na nový film z předaleké galaxie se těšíme. Už proto, že otěže převzal režisér fantastické sci-fi Looper, takže bychom se tentokrát mohli dočkat opravdu originální podívané. Nic proti recyklační sedmičce, ale její přístup byl dost na hraně.
Star Wars: Poslední z Jediů

Obávaný
Datum premiéry: 14.12
Žánr: Drama, Komedie
Režisér: 
Michel Hazanavicius
Index natěšenosti: 5 z 10
Následující kousek bude určený především filmovým nadšencům. Vypráví totiž o etapě života slavného francouzského filmaře Jean-Luc Godarda. Známého režiséra zastihneme uprostřed krize, která ho postupně začne proměňovat. Recenze jsou spíše průměrné, ale kdo se rád nimrá ve filmové historii, pro toho by neměla být návštěva Obávaného v kinech ztrátou času.
Obávaný

Jumanji: Vítejte v džungli!
Datum premiéry: 21.12
Žánr: Komedie, Dobrodružný, Fantasy
Režisér: Jake Kasdan

Index natěšenosti: 7 z 10
Jsou filmy, u kterých se automaticky předpokládá, že tohle prostě nemůže dopadnout dobře (viz třeba noví Krotitelé duchů). Nové Jumanji do téhle kategorie jednoznačně spadá a víte co? Spletli jsme se! První ohlasy jsou takřka nadšené, chválí propojení s původním filmem, důstojné navázání, citlivou poctu Robinu Williamsovi i použitý humor (vyzdvihován je především Jack Black, který hraje teenagerku uvězněnou v těle profesora ve středním věku). Zkrátka a dobře, vezměte si pohodlnou obuv, čeká nás další hra!
Jumanji: Vítejte v džungli!

Cukrář
Datum premiéry: 21.12
Žánr: Drama
Režisér: Ofir Raul Graizer

Index natěšenosti: 8 z 10
Cukrář letos uchvátil na festivalu v Karlových Varech. Aplaudovalo se tvůrcům ve stoje a snímek si odnesl Křišťálový glóbus a Cenu ekumenické poroty. Nyní si můžeme příběh o putování za jednou ztracenou láskou do Izraele vychutnat i v běžní kinodistribuci. Je dobré dodat, že impulsem k cestě je homosexuální vztah dvou mužů. Jen ať nejste v kině překvapeni.
Cukrář

Ztracen v džungli
Datum premiéry: 28.12
Žánr: Drama, Dobrodružný
Režisér: Greg Mclean

Index natěšenosti: 6 z 10
Vždycky je fajn, když se herec nebojí vystoupit ze své škatulky. Daniel Radcliffe od skončení Harryho Pottera nedělá prakticky nic jiného. Ať už bojuje s duchy, hraje švýcarský nůž nebo je tajný policajt/nácek, pokaždé nás baví. Ztracen v džungli nebude výjimkou. Ve filmu hraje Yossiho Ghinsberga (což je skutečná žijící osoba), který se jednoho dne rozhodl, že hodí vše za hlavu a vydá se do světa. Cesta ho zavedla do bolivijské džungle, kde se na něj vykašlal průvodce a z poměrně bezpečného výletu byl náhle boj o přežití.
Daniel Radcliffe

Největší showman
Největší showman
Datum premiéry: 28.12
Žánr: Drama, Muzikál
Režisér: Michael Gracey

Index natěšenosti: 8 z 10
Hugh Jackman je muž mnoha talentů. Umí hrát, tančit, dodat třetí rozměr komiksové postavě, dokonce být i příkladným manželem. A také umí zpívat, což si nově připomeneme v muzikálu Největší show, inspirovaném životním příběhem amerického obchodníka a baviče P. T. Barnuma (Jackman). Chápeme, že mnozí z vás by asi více ocenili další kolečko s adamantiovými drápy, ale nedá se svítit. Tahle Jackmanova etapa je definitivně za námi.

Borg/McEnroe
BORG/MCENROE
datum premiéry: 28.12
Žánr: Drama, Sportovní
Režisér: Janus Metz

Index natěšenosti: 7 z 10
Jejich duel je považován ze nejlepší tenisový zápas historie. Snímek Borg/McEnroe však nehodlá podle tvůrců zachytit jen ikonickou sportovní bitvu, ale i cenu, kterou dva světově proslulí muži museli zaplatit. Snímek bývá kritiky označován za Rivaly na tenisovém kurtu, což by mělo jako doporučení stačit. Pro našince je bezpochyby zajímavé to, že se rekonstrukce wimbledonského finále natáčela v Praze na Štvanici.
Borg/McEnroe