Mimořádně diskutovaný film Všechny prachy světa představil verzi bez Kevina Spaceyho

Mimořádně diskutovaný film Všechny prachy světa představil verzi bez Kevina Spaceyho
Všechny prachy světa / Christopher Plummer

Všechny prachy světa: Trailer s Christopherem Plummerem

Mark Wahlberg, Michelle Williams, Romain Duris, Christopher Plummer, Ridley Scott | Sony
Snímek, který půjde do českých kin nakonec až 25. ledna 2018, přetočil režisér Ridley Scott (Marťan, Vetřelec: Covenant) údajně za osm dní s vícenáklady deset milionů dolarů. K dotáčkám došlo kvůli kauze Kevina Spaceyho, ale není bez zajímavosti, že původně tvůrci s rolí Christophera Plummera (držitel Oscara za Začátky) počítali. Nakonec se rozhodlo, že Specey bude v rámci hvězdného potenciálu větším lákadlem. Ironie osudu...

Všechny prachy světa: Trailer s Kevinem Spaceym

Bohužel se trochu na vedlejší kolej dostává samotné téma filmu Všechny prachy světa. Tvůrci se v něm inspirovali skutečným případem únosu a finančního vydírání z roku 1973. Z Říma byl tenkrát unesen šestnáctiletý John Paul Getty III. (Charlie Plummer, který není příbuzným Christophera Plummera, pozn. redakce). Únosci požadovali po jeho miliardářském dědečkovi Johnu Paulovi Gettym (Christopher Plummer) výkupné 17 milionů dolarů.
Tvrdý muž nicméně dost dlouho otálel a k činu ho nevyburcovala ani obálka s vnukovým uchem a vlasy. Getty III. byl nakonec propuštěn po půlročním věznění v jeskyni za výkupné, které činilo necelé 3 miliony dolarů. Chlapec byl nicméně poznamenán na celý život: byl závislý na drogách, uvržen na invalidní vozík a od pouhých 24 let se nemohl sám pohybovat. Téměř neviděl a nemohl mluvit. Zemřel 5. února roku 2011 ve věku 54 let.
Kromě Plummerových se v hlavních rolích snímku představí Mark Wahlberg (Skrytá identita, Fighter) a Michelle Williams (Místo u moře, Zkrocená hora).
Mark Wahlberg, Michelle Williams
Všechny prachy světa