Je to oficiální: šestá série Domu z karet se obejde bez Kevina Spaceyho

Je to oficiální: šestá série Domu z karet se obejde bez Kevina Spaceyho
Dům z karet
Poté, co byl Kevin Spacey obviněn ze sexuálního obtěžování nezletilého a následně se spustila vlna dalších stížností na jeho adresu, bylo jasné, že tohle herec jen tak neustojí. A taky ne - jeho kariéra je v podstatě u konce.
Kevin Spacey a konec kariéry? Z nového filmu Ridleyho Scotta bude úplně vystřižen
Filmy10. 11. 2017
Kevin Spacey a konec kariéry? Z nového filmu Ridleyho Scotta bude úplně vystřižen
To samé platí pro Franka Underwooda z Domu z karet. Frank se měl přirozeně podle původních plánů v šesté sezóně objevit, nakonec se ale kvůli Spaceyho skandálu ve finále (ano, půjde o poslední sérii) vůbec neukáže. V tuhle chvíli není jasné, jak tvůrci absenci postavy vysvětlí. S největší pravděpodobností zemře Frank "mimo záběr" (nejvíce se nabízí, že ho scenáristé zabijí před událostmi šesté řady). 
Hlavní otěže tak přebírá Claire Underwood v podání Robin Wright. Ironií osudu je, že se tímhle střídáním naplní Claiřina slova ze závěru páté série, kdy pronesla "Teď jsem na řadě já". Natáčení šesté řady mělo odstartovat v průběhu prosince, nakonec ale první klapka padne až začátkem příštího roku. Absence Franka nebude pro seriál jedinou výraznou změnou. Finále se též dočká pouhých osmi epizod (předchozí série měly vždy po třinácti).
Na závěr je třeba položit klíčovou otázku - zajímá nás ještě tahle show po vyhazovu Spaceyho? Nechme teď stranou obvinění - Frank Underwood je jednoznačně důvodem, proč se seriál stal obrovským hitem a proč na něj většina fanoušků nedá dopustit. Dům z karet bez Franka Underwooda? Tak trochu jako 24 hodin bez Jacka Bauera. A to dvakrát slavně nedopadlo.
Kevin Spacey
Robin Wright