James Franco představil "nejhorší film všech dob" a slaví úspěch

James Franco představil "nejhorší film všech dob" a slaví úspěch
Tvář vody
Prostor tak dostaly menší kousky v limitovaném nasazení. Přirozeně nijak neohrozily pixarovku Coco, která s 26 miliony zůstala na první pozici, ale rozhodně stojí za zmínku. Například se do kin vrátil Titanic režiséra Jamese Camerona. Proč? Slaví kulaté 20. výročí (ano, už je to tak dlouho) a jako "dárek" dostal prostor v 87 kinech. Skončil na čtrnáctém místě s tržbami 415 000 dolarů. To není na dvě dekády starý kousek vůbec marný výsledek.
Kdo jsou nejhorší herec a herečka Hollywoodu?
Téma21. 2. 2020
Kdo jsou nejhorší herec a herečka Hollywoodu?
Do pouhých 19 kin zavítal The Disaster Artist s Jamesem Francem (který ho současně i režíroval). Snímek rekonstruuje natáčení nechvalně proslulého filmu Pokoj, který platí za ten úplně nejhorší film všech dob a je nadšeně vyhledáván fanoušky špatných filmů po celém světě (s velkým úspěchem se hrál i u nás na Festivalu otrlého diváka). Originál je pro své "kvality" opravdu legendární (vřele doporučujeme) a i z malého počtu kin vytřískal 1.2 milionů a skončil o víkendu dvanáctý. Těžko říct, jestli dokáže studio tuhle látku prodat masám, minimálně pro fantastické ohlasy má ale slušně nakročeno.
Do kin se podívala i očekávaná novinka Tvář vody od Guillerma del Tora. Neobvyklá romantika mezi němou ženou a netvorem z tajného vládního experimentu dokázala z pouhých dvou (!) sálů vydolovat 166 000 dolarů a skončila 19. Vypadá to, že si del Toro konečně po letech připíše na konto hit.
Pokud jste fanoušky DC, možná si říkáte, jak si vede Liga spravedlnosti. Inu, je stále druhá a stále jí padají tržby. Po třech týdnech má celosvětově 567 milionů a filmu znatelně dochází dech (oproti minulému víkendu ze všech trhů nepřiteklo ani sto milionů). Je čím dál pravděpodobnější, že půjde o nejméně úspěšný film z DCEU, což je - vzhledem k tomu, že stál s přetáčkami přes tři sta milionů dolarů - největší průšvih roku 2017.
do-americkych-kin-vstoupil-james-franco-v-nejhorsim-filmu-vsech-dob
Kate Winslet, Leonardo DiCaprio
Pokoj