První trailer na Avengers: Infinity War názorně ukazuje, proč nefungují filmy od DC

První trailer na Avengers: Infinity War názorně ukazuje, proč nefungují filmy od DC
Asi nikoho nepřekvapí, že jde o profesionálně střiženou upoutávku, která úspěšně láká do kin, nechybí jí humor, emoce i nějaké to překvapení. Po takovém nářezu se zdá premiéra 3. května 2018 až bolestivě daleko.
Avengers: Infinity War
Současně celý trailer dobře vystihuje, proč pořádně nefungují filmy od konkurenčních DC Comics. Prakticky všechny postavy, které se v Infinity War objeví, dobře známé. Ať už z pečlivě budovaných sólovek nebo proto, že alespoň sehrály nějakou významnou roli ve filmech svých kolegů. Když to porovnám s dojmy z trailerů na Ligu spravedlnosti, je to úplně jiná liga (ano, vážně jsem to slovo použil). A to nejsem žádný zarytý fanoušek Marvelu. Jde čistě o to, že když člověk vidí zdejší partu, rychlost jeho tepu automaticky stoupá. Zato když v trailerové koláži na Ligu nastoupili Flash, Cyborg a Auqaman, zavládla sice zvědavost, ale chyběla tam ona osobní rovina.
Nelze zkrátka dost dobře cítit opravdové vzrušení z charakterů, které (ve filmové podobě) vůbec neznáme. Marvel si dal s budováním svého vesmíru načas a Warneři, kteří mají DC filmy pod palcem, jednoznačně musí zvolnit a být podobně pečliví. Což by naštěstí (po vlažném komerčním přijetí Ligy) mělo být na pořadu dne. Jak je vidět z traileru na Infinity War, vyplatí se to.
Na konec přidáváme několik fotek, které vznikly pro časopis Vanity Fair.
prvni-trailer-na-avengers-infinity-war-nazorne-ukazuje-proc-nefunguji-filmy-od-dc
prvni-trailer-na-avengers-infinity-war-nazorne-ukazuje-proc-nefunguji-filmy-od-dc-1
prvni-trailer-na-avengers-infinity-war-nazorne-ukazuje-proc-nefunguji-filmy-od-dc-2
prvni-trailer-na-avengers-infinity-war-nazorne-ukazuje-proc-nefunguji-filmy-od-dc-3