Klinická smrt a posmrtný život? Hráči se smrtí nakonec zaujali

Klinická smrt a posmrtný život? Hráči se smrtí nakonec zaujali
Zahradnictví: Nápadník | Karel Cudlín
5. MAXINOŽKA (země vzniku: Belgie, Francie)
Je to tak. Thor: Ragnarok se měl na pozoru před koprodukčním animákem druhé kategorie. V hlavní roli otec z pralesa, 75 kin a 11.364 platících diváků. Tržby se vyšplhaly na 1,49 milionů korun. Tak tohle bylo o fous, mýtický barde s kladivem.
4. THOR: RAGNAROK (USA)
Pátý týden v tuzemských kinech a čtvrtá příčka pro Thora: Ragnarok. Z dlouhodobého pohledu se jedná o nejúspěšnější snímek aktuálního žebříčku Top 20 (na kontě má 389.505 diváků a 61,74 milionů korun). Čísla po posledním listopadovém víkendu? 12.647 platících a 1,967 milionů korun.
3. HRÁČI SE SMRTÍ (USA)
Hráči se smrtí
Remake filmu z roku 1990 obsadil bronz. A to přesto, že kritici ho příliš dobře nehodnotí, a povědomí o originálu mezi návštěvníky kin bůhví jaké také nemohlo být. Takže to nejspíš u diváků vyhrálo téma klinické smrti a posmrtného života. Noví "hráči" se promítali ve 104 kinech, přišlo na ně 13.838 diváků, kteří v pokladnách nechali témě 2 miliony korun. Když se podíváme na konkurenci, jde vlastně o příjemné překvapení.
2. VRAŽDA V ORIENT EXPRESU (USA)
Kenneth Branagh, Johnny Depp
Na "dvojce" se drží stejně jako minule Vražda v Orient expresu, nejnovější zpracování legendární detektivky. Třetí týden v kinech a aktuální čísla: 18.330 diváků a 2,81 milionů korun. V případě "vraždy" táhla diváky předloha od Agathy Christie. A již nyní se mohou těšit na další tématický film v režii Kenetha Branagha.
1. LIGA SPRAVEDLNOSTI (USA)
Liga spravedlnosti: trailer | Vertical Entertainment
Kdo to dotáhl až na vrchol? Stejně jako minule DC týmovka Liga spravedlnosti. Tuzemští recenzenti jí moc šancí nedali, ale divák vyslyšel volání poslední letošní komiksovky v kinech. A vyrazil. Oproti předchozímu, premiérovému víkendu zaznamenala Wonder Woman, Batman, Superman a spol. sešup zájmu o 65 procent. V rámci 94 to stačilo na 24.954 diváků a necelé 4 miliony korun.
V rámci celkových čísel a tuzemských kin je to ale slabota, "Liga" nedosáhla ani na výsledek "Orient expresu", když na ní za necelé dva týdny přišlo 113.689 diváků. To je o 7 tisíc méně než kolik přišlo na nového Hercula Poirota.
Martin Finger, Ivan Lupták, Anna Fialová
Zahradnictví: Nápadník | Karel Cudlín
Z tuzemských snímků se nejvýše umístil závěrečný díl Hřebejkovy trilogie Zahradnictví: Nápadník (2017). Aktuálně skončil šestý, když na něj do 93 kin přišlo 8.812 diváků. Tržby činily 1,21 milionů korun. Sešup oproti premiérovému víkendu o 62 procent. Projevilo se do klesající návštěvnosti předvánoční období, kdy lidé dávají přednost nakupování před kinem?
Aktuální žebříček TOP 20 tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.