Na Den díkůvzdání to Pixar natřel Lize spravedlnosti

Na Den díkůvzdání to Pixar natřel Lize spravedlnosti
Liga spravedlnosti
Coco tak otevřela o víkendu v amerických kinech za skromnějších 49 milionů dolarů. Je ale třeba započítat i středu se čtvrtkem a to už dělá solidnějších 71 milionů a pro Disneyho další vítězné Díkůvzdání.
Je také otázkou, do jaké míry lákala do kin animovaná oslava svátku Dne mrtvých a kolik lidí šlo na kraťas Ledové království: Vánoce s Olafem, který mu předcházel. Zmíněný krátký film to navíc sám nevytrhne, protože má opravdu strašné ohlasy a řada diváků mluví o nejhorší práci Pixaru vůbec.
Ačkoli tak Coco o premiérovém víkendu skončila v Americe první, pro opravdový úspěch bude potřebovat velké výdělky hlavně ze zbytku světa. A tam to vypadá nadějně - již nyní urvala rekordních 53 milionů z Mexika a slušných 18 z Číny. Nemluvě o skvělých recenzích. Celosvětově je Coco na 153 milionech dolarů, což je slušný, ale rozhodně ne ideální start.

Téma: Nejlépe hodnocené Pixarovky

S pozicí dvojky se musela smířit komiksová Liga spravedlnosti, která nicméně tentokrát nemá pro své investory jen špatné zprávy. Druhý víkend si z amerických kin odnesla 40 milionů dolarů, což je propad o 57%. Překvapivě je to dobrá zpráva - předchozí filmy DCEU totiž měly propady okolo 70%. O svátcích tak Liga lehce snížila počáteční ztráty v Americe.
No a to hlavní: celosvětově to má snímek krůček od půl miliardy (momentálně chybí nějakých 19 milionů). Ano, stále zdaleka nevydělává tolik, kolik by podobná týmovka měla, pokud si ale udrží zájem diváků do premiéry nového dílu Star Wars (což je až 14. prosince), mohla by se nakonec partička okolo Batmana dohrabat na nějakých osm set milionů celosvětově. Což je rozhodně víc, než kolik slabý první víkend minule naznačoval.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.
Ezra Miller, Gal Gadot, Jason Momoa
Ledové království: Vánoce s Olafem