Sdílí lože s oscarovou Marion Cotillard a rozhodl se o tom natočit podvratný film

Sdílí lože s oscarovou Marion Cotillard a rozhodl se o tom natočit podvratný film
Jestli to Canetovi v pozici režiséra příliš nevyšlo s jeho kriminálními dramaty, mohla by jeho novinka Rock‘n Rollbýt tou správnou trefou do černého. Hvězdně obsazená komedie oplývá inteligentním humorem a důležitými tématy. Jak se herci vypořádávají se stárnutím a odmítnutím? Co dělají, když je upozadí jejich slavnější partnerka, který má showbusiness a celý svět tak říkajíc u nohou?
Guillaume Canet
Rock'n Roll
Rock‘n Roll, který má v českých kinech premiéru 30. listopadu, nastiňuje problém skrze příběh herce-čtyřicátníka (Guillaume Canet), který se ocitá v životní krizi. Mladší kolegyně ho odmítají, doma má hvězdu (Marion Cotillard) účinkující ve snímku režisérské superstar Xaviera Dolana Je to jen konec světa (2016), syna, koně. No zkrátka samé antisexy atributy. Jednoho dne Canet ale udeří do stolu a rozhodne se k proměně, kterou nikdo nečekal.

Rock‘n Roll: Trailer

Rock'n Roll
Režisér, scenárista a herec k tématu filmu říká: „Chcete opravdu vědět, jaký jsem? Dobře, ukážu vám to. Ukážu vám všechno – moji matku, jak jsem v posteli s Marion, půjdeme až na dřeň. Chtěl jsem si pohrát s naším mediálním obrazem a s naší slávou, předstírat, že pootevíráme dveře a… většinu věcí si vyfabulovat.“
Francouzské snímky jsou nadále v kurzu. Navíc se znovu potvrzuje fakt, že chytrý, oceňovaný a navštěvovaný film nemusí být ryzí "art", ale klidně (ne)obyčejná komedie. Tudíž po Rock‘n Rollulogicky bystře sáhl i tuzemský distributor snímku, který své rozhodnutá vysvětluje následovně.
Gilles Lellouche
Rock'n Roll
„Komedií je v nabídce artových distributorů velmi málo. Už delší dobu se s tím snažíme něco dělat a naším nejlépe fungujícím filmem z poslední doby byla právě komedie – hořkosladký Muž jménem Ove. Když se letos na Berlinale objevila šaráda s cool jménem Rock‘n Roll, zbystřili jsme. Super obsazení, vysoká úroveň inteligence, krásné kopance do filmového světa, nálada mezi třeskutou crazy komedií a jemnou analýzou strachu ze stárnutí a hledání vlastní identity. Tenhle film prostě jede rock ‘n‘ roll, má divácký potenciál a zároveň je ukrutně vtipný a opravdu chytrý,“ říká Jan Jílek, koordinátor akvizic Asociace českých filmových klubů.