Nic vás nemůže připravit na film, v němž mrtvý mluvící pes připravuje svatbu

Nic vás nemůže připravit na film, v němž mrtvý mluvící pes připravuje svatbu
Best Friend from Heaven | Best Friend Productions
Jeden by řekl, že už se filmaři poučili a nebudou točit filmy s mluvícími zvířátky. Přesto, když už na něco podobného dojde, nechybí obvykle určitá řemeslná zručnost. Tohle skutečně není případ novinky Best Friend from Heaven, kde... ono je lepší začít trailerem, protože to je za tisíc slov.
Kris Kristofferson
Už prvních pár vteřin, kdy hlavní chlupatý hrdina odejde do Nebe a tím způsobí, že se jeho páníčci nejspíš nevezmou, působí jako z nějaké šílené parodie. To pravé peklo ale přijde až ve chvíli, kdy Gabriel (tak se psisko jmenuje) prvně promluví. Můžu bez přehánění přiznat, že něco tak strašlivého jsem léta ve filmu neviděl (i když Superman "bez knírku" z Ligy spravedlnosti k tomu má blízko) a mé pocity dobře vystihuje následující gif.
Obrázek článku
Nejsem si jistý, jak se k něčemu takovému dostal Kris Kristofferson, který Gabriela namluvil, ale hranici "důstojného hereckého stárnutí" posunul na úplně novou úroveň. Jasně, účty se platit musí, ale tohle vypadá ještě hůře, než většina českých komedií/dramat posledních let. A to už je co říct.