Liga spravedlnosti propadla. Pohřbí plány na budoucí komiksové filmy ze stáje DC?

Liga spravedlnosti propadla. Pohřbí plány na budoucí komiksové filmy ze stáje DC?
The Star
Liga spravedlnosti měla být onou trefou do černého, která konečně naplno vyzve na souboj marvelovky. Místo toho se série Warnerů dostala na rozcestí. Snímek sice otevřel na prvním místě, ale za pouhých 96 milionů dolarů, což je nejenže nejméně ze všech dosavadních filmů DCEU, ale pokud vezmeme v potaz i inflaci, tak si lépe vedl i Batman navždy (1995) Joela Schumachera, který by dnes po přepočtu otevřel za 108 milionů. 
A i když se 96 milionů nemusí zdát málo, je to opravdový průšvih. Snímek přišel studio na nějakých 300 milionů dolarů a to nepočítáme propagaci. Studio potřebuje miliardu, aby se zahojilo. A pokud se nestane nějaký zázrak (a on se podle všeho nestane), Liga spravedlnosti se téhle metě ani nepřiblíží. Snímek má v tuhle chvíli celosvětově 281 milionů a provází ho velmi rozpačité reakce. Za tři týdny si navíc všechny tržby ukradnou Star Wars. Týmovka vedená Batmanem v tuhle chvílí vyhlíží na metu 700 milionů, což je prostě málo a je téměř jisté, že po tomhle debaklu studio přehodnotí plány do budoucna a některých sólovek se nejspíš vůbec nedočkáme.

Jak mohla vypadat Liga spravedlnosti podle režiséra Šíleného Maxe?

Také to bude pravděpodobně znamenat konečnou pro Zacka Snydera, který do téhle chvíle působil jako hlavní mozek celého projektu. A dost možná skončí i propojený vesmír. Ostatně, nejlépe si ze všech DCEU filmů vedla u diváků i kritiky Wonder Woman, která dost dobře funguje samostatně.
Kus koláče ukradl Lize spravedlnosti nový rodinný snímek Wonder, který debutuje na dvojce za 27 milionů. Adaptaci bestselleru s Julií Roberts a Owenem Wilsonem, v níž znetvořený chlapec nastoupí do normální školy, si kritici přímo zamilovali. Snímek se tak nepochybně bude propadat velmi pomalu a jen z amerických kin by si měl bez zadýchání odnést stovku. Nejvíce o víkendu každopádně ostrouhal animák The Star od Sony, který nabízí příběh Ježíše z pohledu zvířátek. Snímek odstartoval až na šestém místě s 10 miliony, ale stál jen o 10 víc, takže studio kalhoty neprodělá.
The Star
pohrbi-neuspech-ligy-spravedlnosti-plany-na-budouci-komiksove-filmy-ze-staje-dc
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.