TV TIP: S láskou Vincent - Když má stovka malířů zastat práci jednoho génia. Úchvatný snímek o van Goghovi

TV TIP: S láskou Vincent - Když má stovka malířů zastat práci jednoho génia. Úchvatný snímek o van Goghovi
S láskou Vincent | Bardzo fajný festival
S láskou Vincent
S láskou Vincent
Obraz geniálního malíře Vincenta van Gogha ožívá ve snímku S láskou Vincent (2016), za jehož vznikem stála režisérka Dorota Kobiela a producent Hugh Welchman. Unikátní metodou vytvářené dílo vznikalo převážně v polských ateliérech a byl jako první na světě natočen speciální metodou – animací originálních olejomaleb v kombinaci s hraným filmem.
125 malířů a animátorů z celého světa vytvořilo celkem 66 960 olejomaleb podle 94 původních van Goghových děl. Podle tvůrců by rozložené olejomalby dokázaly pokrýt celý Manhattan nebo Londýn. Příběh nahlíží na tajemné okolnosti smrti umělce, který ještě 6 týdnů před skonem v dopisech psal, že se cítí dobře a je klidný. Scénář k filmu vznikl na základě 800 van Goghových legendárních dopisů, které psal bratrovi Theovi.

S láskou Vincent: Trailer

S láskou Vincent: trailer | Bohemia Motion Pictures
Snímek S láskou Vincent vznikl v polsko-britské produkci společnosti Break Thru Films, která v roce 2008 získala Oscara za krátký animovaný film Peter & Wolf.
Snímek S láskou Vincent si roku 2018 vysloužil nominaci na Oscara v kategorii Nejlepší animovaný film, kterou nicméně v sošku ikonického plešouna neproměnil. Recenzenti snímek přijali s povděkem a jeho tvůrci znovu dokázali, že se evropská kinematografie v konkurenci se světem rozhodně nemá za co stydět.
S láskou Vincent
S láskou Vincent