Se skandálním odhalením míří z Hradu do kin. Chce Ovčáček miláček vyštípat Babiše z politiky?

Se skandálním odhalením míří z Hradu do kin. Chce Ovčáček miláček vyštípat Babiše z politiky?
Ovčáček miláček | Přenosy do kin
Režisér a scenárista předchozího divadelního kusu o známém tiskovém mluvčím Ovčáček čtveráček Petr Michálek děj novinky Ovčáček miláček posunuje do následujícího roku, do období vrcholící prezidentské kampaně. Na jevišti to znovu hýří těmi nejabsurdnějšími a zároveň zcela autentickými výroky představitelů naší politické scény. Marek Příkazký opět září v roli hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka, skvěle ho pak doplňují Zdeněk Julina jakožto Andrej Babiš a Pavel Vacek v roli premiéra Bohuslava Sobotky. V pondělí 20. listopadu budete mít možnost vidět divadelní derniéru v několika desítkách tuzemských kin. Bude v nich pořádné dusno.

Ovčáček miláček: Upoutávka

Ovčáček miláček
Téměř 80 kin, první vyprodané sály a první přidané projekce
Stejně jako v únoru, i nyní hlásí některá kina vyprodáno mnoho dní před samotným přenosem a nasazují opakování ze záznamu. To je v tuto chvíli případ pražských kin Lucerna, Dlabačov a Atlas, plzeňské Besedy, kina Na Fialce v Říčanech nebo Cinestaru na pražském Andělu, kde už chystají druhý sál. Nejaktuálnější informace a odkazy na předprodeje vstupenek v jednotlivých kinech jsou k dispozici na webových stránkách distributora www.prenosydokin.cz.
Michálkovy prognostické omyly
Marek Příkazký
Ovčáček miláček | Přenosy do kin
Druhý díl nekorektního kabaretu Ovčáček miláček rámcuje superdebata se superkandidáty na superprezidenta super České republiky. Autor a režisér Petr Michálek v srpnu, tedy v čase premiéry, odhadoval celkem 128 kandidátů, mezi kterými jsou David Rath, Bohuslav Sobotka, Jiří Kajínek, Jiří Čunek či Jiří Paroubek. Prognostik tedy z Michálka asi nebude, ale jisté je, že díky tomuto rámci a díky tomu, že je sestaven z autentických výroků, které v uplynulých měsících zazněly z naší politické scény, zůstává kabaret stále zcela aktuální. A do přenosové reprízy bude navíc přidána epizodní postava s několika hláškami s gulama.
Nejlepší momenty inscenace
Zdeněk Julina
Ovčáček miláček | Přenosy do kin
Základ mozaiky mnoha různorodých střípků z mediálního prostoru, z nichž je kabaret poskládán, je především ohlédnutí za klíčovými politickými událostmi roku 2017. Nejde však o nějaké listování vzpomínkovým albem u kávičky s dortíkem, které se na nás za chvíli vyvalí ze všech televizí a časopisů. Michálek stříhá a dopisuje jednotlivé události tak ostře a hustě za sebou, že kromě bouřlivého smíchu diváci nejčastěji komentují viděné při následných debatách slovy: “Když si díky vašemu kabaretu uvědomím, v čem tady žijeme, tak se mi chce spíš brečet.” Pointou všeho je pak zásadní odhalení Jiřího Ovčáčka. Ten, stejně jako v prvním díle, dostane havlovskou otázku: “Kdo vy vlastně jste?” Ovčáček tentokrát odpoví bez vytáček a všem vyrazí dech. Jeho odhalení bezesporu patří k vrcholům večera.
Marek Příkazký
Ovčáček miláček | Přenosy do kin
V rámci propagace přenosu běží v kinech již asi dva týdny také tklivá píseň Jiřího Ovčáčka Svět zhrubnul, napsaná na motivy skutečných událostí tak, jak je skutečný Jiří Ovčáček zachytil na svůj oficiální twitterový účet. Ovčáček ji zpívá ve výšce 12 pater na střeše libereckých hotelů během ústavní krize na jaře 2017. Všímá si, že světlo kavárny pražské zas podivné bliká. Ze střechy pak na svůj twitter fotí proradné stoupence Bohuslava Sobotky, jak na Ovčáčka křičí: Jiříku, skoč!
Chtěli byste jít na přenos Ovčáčka miláčka, ale vaše kino již nemá volné lístky? Připravili jsme si pro vás novou tématickou redakční hru. Pokud prokážete potřebné znalosti a budete mít patřičné štěstí, vyhrajete vstupenku na přenos Ovčáčka miláčka. Soutěž pořádáme ve spolupráci se společností Přenosy do kin.
Filmy a seriály s politickou tématikou
Jak na výhru dosáhnete? Zúčastněte se naší nové redakční hry a získejte na první pokus co nejvíce bodů. Z 20 nejúspěšnějších vylosujeme 5 výherců, kteří obdrží po 2 vstupenkách na Ovčáčka Miláčka. Bodování soutěže uzavřeme v pátek 17. listopadu ve 12:00.