Seriálový smutek - ve věku 84 let zemřel John Hillerman aka Higgins z Magnuma

Seriálový smutek - ve věku 84 let zemřel John Hillerman aka Higgins z Magnuma
Magnum | CBS
Magnum byl příběhem havajského detektiva Thomase Magnuma (Tom Selleck), který žije v domku pro hosty v sídle milionáře Robina Masterse (ten nicméně nikdy není poblíž) a o chod domu se stará Brit Jonathan Quayle Higgins III. Právě jeho neodolatelným způsobem ztvárnil John Hillerman. Šlo o zlomovou roli jeho kariéry, za kterou získal v roce 1982 Zlatý glóbus (a byl ještě čtyřikrát na cenu nominován) a v roce 1987 si odnesl cenu Emmy.
Hillerman se narodil 20 prosince 1932 v texaském městě Denison. V mládí se věnoval zpěvu, i když podle svých přátel příliš zpívat neuměl. Po vystudování univerzity narukoval roku 1953 k americkým vzdušným silám. Něhem své služby si poprvé vyzkoušel hraní při vojenských divadelních představeních a po návratu z armádu již divadlu propadu naplno. Ve filmu debutoval až ve svých 38 letech. Jeho pravděpodobně nejvýznamnější rolí byl Rosse Yelburtona z oscarového snímku Romana Polanského Čínská čtvrť
Objevil se také v seriálech Kojak či To je vražda, napsala. V roce 1999 odešel do hereckého důchodu, v posledních letech se pohyboval na vozíku.
Magnum
serialovy-smutek-ve-veku-84-let-zemrel-john-hillerman-aka-higgins-z-magnuma-1