Která z filmových novinek má nejpodivuhodnějšího hrdinu v hlavní roli?

Která z filmových novinek má nejpodivuhodnějšího hrdinu v hlavní roli?
Johnny Depp jako Hulk. Neuvěřitelné?
VRAŽDA V ORIENT EXPRESU (režie: Kenneth Branagh)
Kenneth Branagh, Johnny Depp
Na Oscara pětkrát nominovaný režisér, herec a scenárista Kenneth Branagh se toho nebojí. Vlaková kupé nové verze Vraždy v Orient expresu zaplnil obrovskými hollywoodskými hvězdami, sám se obsadil do role ikonického detektiva Hercula Poirota, kterého obdařil až montypythonovsky přehnaným knírem, a rozjíždí detektivní pátrání po vrahovi největšího formátu. 
Na natáčení se nešetřilo, zároveň je plné digitálních dokreslovaček, příklonem ke staromilství a pietou k "vraždě" z roku 1974.
Johnny Depp
Johnny Depp jako Hulk. Neuvěřitelné?
Tuzemští recenzenti dávají nové Vraždě v Orient expresu solidních 70 procent. Zahraniční kritici na serveru Rotten Tomatoes jsou trochu přísnější, průměrná známka tam má prozatím hodnotu 65 procent.
 
SUBURBICON: TEMNÉ PŘEDMĚSTÍ (režie: George Clooney)
Suburbicon: Temné předměstí
I v případě druhého nového filmu se jedná o další režijní počin autora, který je u diváků známější jako herec. George Clooney se spojil s bratry Coeny a přináší poválečný historický pohled na USA, kde se rodily domoviny rodin udříznuty od tepu velkoměst, takzvané suburbs.
Temné předměstí se drží Coenovic stylového mixu komedie-drama-krimi a pojednává o Gardneru Lodgeovi (Matt Damon), jehož manželka je zavražděna, ale on odmítne identifikovat pachatele. Jaký pro to může mít důvod? Jak je ve snímcích podle scénáře bratrů Coenů zvykem, solidně se to zvrtne a divák se bude nejen dobře bavit.
Matt Damon
Suburbicon: Temné předměstí
Tuzemští recenzenti prozatím dávají 60 procent. Pro fanoušky Coenů a Damona asi dobré, ale na památný mix žánrů můžeme zapomenout.
 
TOM OF FINLAND (režie: Dome Karukoski
Tom of Finland
Z queer festivalu Mezipatra míří do kinodistribuce hned dva snímky. První z nich se věnuje ikonickému finskému výtvarníkovi, který proslul pod pseudonymem a značkou Tom of Finland. Válečný pilot měl ve své rodné zemi s homosexualitou dost velké problémy, živnou půdu pro následná hnutí za práva gayů pomohl připravit v USA, kde se proslavil a stal se ikonou.
Snímek režiséra Karukoskiho je de facto klasickým, lineárně vyprávěným, životopisem. Spíš než o formu zpracování tedy jde o téma. Pokud vás zaujalo, běžte směle do kina.
 
FANTASTICKÁ ŽENA (režie: Sebastián Campos)
Fantastická žena
Druhý snímek z Mezipater pojednává o muži, který si změnil pohlaví a zamiloval se do staršího Orlanda. Ten ale umírá a Marina se musí vypořádat s tím, že je coby transžena obviněna z jeho smrti. Nejen pozůstalí po Orlandovi ji totiž považují za nemorální a zvrácenou.
 
MAXINOŽKA (režie: Jeremy Degruson, Ben Stassen)
Závěrečná premiéra je dalším příspěvkem pro nejmenší diváky. Animák Maxinožka přináší příběh Adama, který se vydává po stopách svého ztraceného tatínka. Je to legendární Lesní muž? A co se skrývá za jeho tajemstvím? To se dozvíte v koprodukčním animáku, který se zaměřuje na vztah netradiční dvojice, vědu a dobrodružství.
 
Seznam všech listopadových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.