Tisíce lidí nečekaně lobbují za to, aby Kevina Spaceyho nahradila v Domu karet komediální hvězda

Tisíce lidí nečekaně lobbují za to, aby Kevina Spaceyho nahradila v Domu karet komediální hvězda
Když se ukázalo, že Anthony Rapp není zdaleka jediný, kdo má se známým hercem podobnou nepříjemnou zkušenost, daly se věci rychle do pohybu.
Společnost Netflix prakticky okamžitě ukončila se Spaceym veškerou spolupráci, což vede mimo jiné k tomu, že šestá (a nejspíš poslední) série velepopulárního seriálu Dům z karet bude natáčena bez něj a stejně tak společnost do distribuce neuvede právě dokončovaný film Gore, ve kterém hraje Spacey titulní postavu spisovatele Gorea Vidala. Je také otázkou, kdy (a zdali vůbec) bude uveden biografický snímek Všechny prachy světa režiséra Ridleyho Scotta, kde si Spacey zahrál podnikatele Paula Gettyho, jemuž unesla italská mafie vnuka. Před propuknutím aféry se mluvilo o jisté oscarové nominaci, Akademie filmového umění a věd se ale od Spaceyho distancovala na základě obvinění a osud filmu je také nyní ve hvězdách.
tisice-lidi-lobuje-za-to-aby-kevina-spaceyho-nahradila-v-domu-karet-necekana-komedialni-hvezda
A teď už k té odlehčenější části. Na internetu řada kauz žije vlastním životem a umožňuje lidem, aby společně realizovali i ty naprosto nejšílenější nápady. Jedním z těch aktuálních je online petice, kterou podepsalo již 35 tisíc lidí. Za co v ní fanoušci bojují? Aby Spaceyho vystřídal v roli Franka Underwooda komik Kevin James (většina z vás ho nejspíš bude znát jako Policajta ze sámošky nebo "toho zábavného tlouštíka" ze sitcomu Dva z Queensu). 
Pokud se podíváme na vzkazy u jednotlivých podpisů, jde většinou o jasnou recesi (komentáře se nesou v duchu "od policajta na prezidenta, skutečný příběh hrdiny", "hrdina, kterého potřebujeme, ale nezasloužíme si ho" nebo "Spacey i James mají stejné křestní jméno, takže mně to smysl dává"). Bezpochyby se ale najdou i tací, kteří uvítají jakékoli východisko z toho, aby show nebyla zrušena. Nezávisle na tom, co se teď okolo Spaceyho děje, je Dům z karet seriálovým kultem, kterého se mnozí ještě nehodlají vzdát.
... a je pravdou, že nějaký ten prezidentský trénink James už má z tragických Pixelů, tak proč ho v jeho další kandidatuře nepodpořit. 
Kevin Spacey
Kevin James