Han Solo rozhodně není bez chyb. Co všechno špatného udělal?

Han Solo rozhodně není bez chyb. Co všechno špatného udělal?
Han Solo | Lucasfilm Ltd.
Han Solo je jednoznačně vnímán jako kladný hrdina. Jen díky němu se Luku Skywalkerovi nakonec podařilo porazit Impérium, ale... jak už jsme řekli, Han Solo byl původně pašerák, takže jeho zaměstnání nebylo úplně košer. Pojďme se tomuto hrdinovi trošku podívat na zoubek (do filmové historie, ale i do knih a komiksů). Možná vás překvapí, co vše na něj praskne.

Připojil se k Impériu

Jako mladík Han Solo sloužil v Imperiální flotile. Pokud se vám tomu nechce věřit, důkaz najdete přímo na Hanově oblečení. Po celou dobu Han obléká nohavice zvané Corellian Bloodstripes. Ty dostávají členové korelianské armády za hrdinství v bitvě a jelikož je korelianská armáda součástí té imperiální... V prvním díle románové trilogie od Hanu Solovi od A. C. Crispina Huttský Gambit se navíc můžeme dočíst, že nastoupil do imperiální akademie, během výcviku exceloval jako pilot a byl nejlepší ve třídě. Poté ho Impérium poslalo na misi, na které potkal Chewbaccu, odmítl ho zabít a místo toho mu pomohl k útěku. Hned nato se vrátil na dráhu zločinu, kde jako pirát začínal pod vedením Garrise Shrikea.
han-solo-rozhodne-neni-bez-chyb-na-konte-ma-pomerne-dost-osklivych-veci
| Lucasfilm Ltd.

Podle všeho Millennium Falcon ukradl

Všichni Hanovi staří známí mají společnou jednu věc - chtějí Hana vidět mrtvého. Ať navštíví přítele nebo obchodního partnera, vždy je to ta samá písnička, všechny podvedl. Včetně Landa Calrissiana, bývalého majitele Milénia. Když Han tvrdí, že ho poctivě vyhrál, Lando (který Hana oslovuje podvodníku) očividně nesouhlasí. Je jasné, že tak poctivá výhra to nebyla.

Pašoval drogy 

V Nové naději jsme se o Hanovi dozvěděli několik důležitých věcí – má pěknou vestu, dluží velké množství peněz Jabba Huttovi a Kesselský závod zvládne za 12 parseků. To dokazuje, že pašoval drogy. Ve světě Star Wars se pro drogy používá označení koření a Kesselský závod je elegantním označením pro pašeráckou trasu. Dealerem je ve skutečnosti Jabba, Han je pouze tím, kdo dodává zboží. Z tak si to ale za rámeček rozhodně nedá.

Je to mizerný táta

Jediný Hanův a Leiyn syn Ben Solo se přidal k temné straně síly a stal se z něj Kylo Ren. Důvodem je podle představitele této role Adama Drivera to, že Benovi rodiče byli příliš zaměstnaní, než aby mu věnovali pozornost, kterou v mládí potřeboval. Pravda, není to úplně jen Hanova chyba, ale i tak...
han-solo-rozhodne-neni-bez-chyb-na-konte-ma-pomerne-dost-osklivych-veci-2
| Lucasfilm Ltd.

Opustil Leiu

Manžel roku to také nebude. Poté, co se Ben přidal k temné straně síly, zabil všechny zbývající Jedie, vypálil jejich chrám a uvrhl Luka Skywalkera do exilu, Han Solo opustil svou ženu a opět se vrhl na dráhu pašování.
Nic moc, že? No ale nikdo z nás není dokonalý a ani naši hrdinové takoví nejsou, možná i proto je tak milujeme. Ať je to jakkoli, Han Solo patří mezi nejoblíbnenější postavy Star Wars a je otázkou, co si pro nás v jeho samostatném snímku filmaři v čele s Ronem Howardem připravili.