Téma: Herci, u kterých vás překvapí, že ještě žijí

Téma: Herci, u kterých vás překvapí, že ještě žijí
To je vražda, napsala | CBS
Ostatně nedávno oslavila narozeniny i televizní legenda Angela Lansbury (94 let), kterou diváci celého světa znají jako Jessicu Fletcherovou.
A protože takových těch smutných bilancí, kdo nás kdy opustil, je každý rok až příliš, my se na to na následujících řádcích vrhneme z druhé strany.

Gary Busey (75 let)

herci-u-kterych-vas-prekvapi-ze-jeste-ziji-1
Gary Busey - Žraločí tornádo 4 | SyFy
Gary Busey se u diváků kdysi zapsal jako záporák v akčních klasikách Smrtonosná zbraň (1987) a Přepadení v Pacifiku (1992). Postupem času skončil v béčkových vodách, ale pořád hraje. V poslední době například Žraločí tornádo 4 (2016) nebo seriálové Od soumraku do úsvitu (2014).

Sean Connery (89 let)

herci-u-kterych-vas-prekvapi-ze-jeste-ziji-2
Sean Connery - Oslava 89. narozenin. | Twitter: Fiona Ufton
První James Bond a otec Indyho hodil ručník do ringu před neskutečnými 16 lety (ano, tak dlouho uteklo od neslavného konce kariéry v Lize výjimečných), ale pořád je tu s námi, přičemž příští rok ho čekají kulatiny. Tak tfuj, tfuj!

Carl Weathers (71 let)

herci-u-kterych-vas-prekvapi-ze-jeste-ziji-3
Carl Wathers (vpravo) se nedávno znovu sešel s rivalem z Rockyho V Dolphem Lundgrenem (vlevo). | Twitter: Dolph Lundgren
Kdo by si nepamatoval nejchlapáčtější podání ruky, jaké předvedl s Arnoldem v Predátorovi (1987)? Weathers měl v osmdesátkách slušně našlápnuto (za všechny postavy jmenuje Apolla Creeda ve třech dílech Rockyho), ale nakonec ho sežvýkaly béčkový vody. Pořád nicméně hraje, v Toy Story 4 (2019) mluví figurku Combat Carls a mihl se i Mandalorianovi (2019)!

Kirk Douglas (103 let)

herci-u-kterych-vas-prekvapi-ze-jeste-ziji-4
Catherine Zeta-Jones (manželka Michaela Douglase) loni sdílela fotku z Kirkových narozenin | Instagram: Catherine Zeta-Jones
Poprvé jsem si s myšlenkou na tenhle článek pohrával tři roky zpátky, kdy se Kirku Douglasovi blížila stovka. Upřímně jsem si myslel, že jsem jeho účast prokaučoval, ale legendární Spartakus a otec Michaela Douglase se mnou pěkně vyběhl. Tak zase za pár let, Kirku, tentokrát už s tebou budu počítat!

Jack Nicholson (82 let)

herci-u-kterych-vas-prekvapi-ze-jeste-ziji-7
Pár měsíců staré foto Jacka Nicholsona | Instagram: Jack Nicholson
Na majitele nejďábelštějšího úsměvu, jaký kdy zdobil hollywoodské filmy, jsme v kinech naposledy narazili před 8 lety ve slabé komedii Poznáš, až to přijde?. Poté odešel do důchodu. Dva roky zpátky se chystal na comeback v remaku festivalového hitu Toni Erdmann, ale nakonec si to Jack rozmyslel a v důchodu zůstal. Osvícení prý není, takže to asi myslí vážně.

Gene Hackman (89 let)

herci-u-kterych-vas-prekvapi-ze-jeste-ziji-5
Gene Hackman na fotce z loňska, když si kupoval e-kolo. | Instagram: brokenspokesantafe
Představitel Lexe Luthora z původního Supermana (1978) a Pepka Doyla z Francouzské spojky (1971) už má taky krůček před devadesátkou. A i on se již odebral do hereckého důchodu a to v roce 2004 komedií Starosti starosty. Zatímco Connery však důvod uvedl (byl zklamaný z toho, jakým filmům se v posledních letech upsal), Hackman náhlý konec kariéry nikdy nevysvětlil.

Angela Lansbury (94)

herci-u-kterych-vas-prekvapi-ze-jeste-ziji-6
Angela Lansbury v Mary Poppins se vrací | Walt Disney Studios
To je vražda, napsali scenáristé a Angela Lansbury jim jako Jessica Fletcher všechno vyšetřila. Přes značně pokročilý věk je stále aktivní (loni si zahrála v Mary Poppins se vrací) a dokonce dva roky zpátky uvažovala o posledním případu pro Jessicu. Osobně bych na to nesázel, ale víte jak - do Kirka má Angela daleko a do důchodu se podle svých slov stále ještě nechystá.
P.S. Clinta Eastwooda jsem do výběru nezařadil záměrně, protože u něj dávno víme, že nás všechny přežije. To samé Jiřina Bohdalová.