Jan Kraus mezi souložícími vlkodlaky a Perníkový táta ve vesmíru

Jan Kraus mezi souložícími vlkodlaky a Perníkový táta ve vesmíru
Pokoj
Sobotní program Podzimní sklizně Festivalu otrlého diváka odstartuje v 16:00 britský thriller Pohled do bělma (1987), poté dostane prostor v Československu natáčený horor Kvílení vlkodlaků II: Tvá sestra je vlkodlak, plagiát vysokorozpočtových sci-fi hitů Biohazard (1991) a údajně nejhorší film všech dob Pokoj (2003). Ten si za oceánem vysloužil takový status, že příběh jeho vzniku v letošním roce zfilmoval James Franco pod titulem The Disaster Artist (2017).

The Disaster Artist: Trailer

The Disaster Artist - Úžasný propadák
Milovníci okrajových žánrů se tradičně dočkají i oblíbeného simultánního překladu v podání Samanthy Bifidus, která svým hlasem doprovodí zmiňovaný Biohazard.

Je Pokoj nejhorší film všech dob?

"Jedná se opravdu o nejhorší film všech dob, nebo je to jen zbožné přání poblázněných fanoušků? Čerpá zdejší vyprávění spíš z nekonečných soap oper, nebo z dějových pasáží v pornu? Může mít nějaký americký biják horší postsynchrony než české filmy?," ptá se na adresu Pokoje dramaturg Festivalu otrlého diváka Petr Šaroch. Na to, v čem se vlastně skrývá věhlas tohoto filmu, vám odpoví skutečně otrlá projekce snímku, který se mnohdy označuje jako "Občan Kane špatných filmů."

Zlaté české ručičky, Kraus, Krytinář a vlkodlačí erotika

Kvílení vlkodlaků II: Tvá sestra je vlkodlak
Kvílení vlkodlaků II: Tvá se sestra je vlkodlak (1985) - a zřejmě má ráda sex. | Festival otrlého diváka
Tenhle kousek zcela jistě potěší 28. října všechny vlastence. Proč? Dramaturg "otrlce" Antonín Tesař to trefně shrnuje. "Kvílení vlkodlaků II: Tvá sestra je vlkodlak je asi jediný film v historii, ve kterém Jiří Krytinář zemře dvakrát. Lahodně nesoudné pokračování známého hororu Joe Danta Kvílení vlkodlaků se totiž v polovině osmdesátých let natáčelo v komunistickém Československu a do jeho štábu pronikl kromě Krytináře také třeba uvolněný Jan Kraus, prabába všech filmových babiček Valerie Kaplanová nebo propagátorka sexy života Jitka Asterová. Děj se odehrává v Transylvánii, ale natáčel se v Českém Krumlově, který byl ve snímku překřtěn na vlkodlačí vesnici Vlkava. I kdyby se na téhle béčkové americké produkci tak důkladně neotiskly zlaté české ručičky, pořád by to byl film, který bychom na Festivalu otrlého diváka přivítali s otevřenou náručí." Chybět nebude ani vlkodlačí sex. Jak tohle mohli soudruzi povolit?!

Mrtvý vesmírPerníkovým tátou

Parodii velkorozpočtových sci-fi hororů slibuje Biohazard, který doprovodí v simultánním překladu pověstná Samantha Bifidus. VHSku z devadesátkové videotéky oprášil dramaturg Jiří Flígl, který snímek představuje následovně.
Biohazard
Biohazard (1991) a Perníkový táta v akci. | Festival otrlého diváka
"Ve zlatých letech videa byly pulty půjčoven zaplněny nejen nejroztodivnějšími bizarnostmi, ale také nespočtem laciných plagiátů vysokorozpočtových hitů. Z této prachem času zaváté studnice plné netušených skvostů i zoufalých potratů jsme letos vylovili titul, který v sobě krásně spojuje obě řečené kvality. Díky Biohazardu zapomenete na nesmyslnou překombinovanost posledního Scottova Vetřelce: Covenanta a přesvědčíte se, jak vypadá pořádná filmová hrůza. Schválně jestli váš smích ve vesmíru nikdo neuslyší. Své herectví v tomto klenotu si brousí i budoucí Perníkový táta Bryan Cranston."