Hvězda první velikosti v síti režiséra Marhoula! Harvey Keitel bude natáčet Nabarvené ptáče

Hvězda první velikosti v síti režiséra Marhoula! Harvey Keitel bude natáčet Nabarvené ptáče
Nabarvené ptáče | Anton Faraonov
Svou účast na natáčení stvrdil Harvey Keitel (Taxikář, Pulp Fiction, Mládí) svým podpisem, čímž se definitivně potvrdila zákulisní šuškanda, že by se tento ikonický představitel nezávislé i hollywoodské tvorby mohl vedle dalších hvězd (Udo Kier, Stellan Skarsgård) Nabarveného ptáčete objevit.
Pulp Fiction: Historky z podsvětí
Pulp Fiction: Historky z podsvětí | Miramax Films
Jak složitá a náročná jsou jednání v případě zájmu o angažmá herce Keitelova formátu? Režisér, scenárista a producent Václav Marhoul se o tom rozpovídal.
Václav Marhoul
Nabarvené ptáče - Václav Marhoul | 2media
„Jednání o obsazení Harveyho Keitela vlastně začala už v srpnu minulého roku v podobě zaslání scénáře, o který si řekl při svém pobytu na festivalu v Locarnu, kde se náhodou dozvěděl o tom, že chci natočit právě Nabarvené ptáče. Moc jsem popravdě nevěřil, že by to vůbec vyšlo. Rozhodnul nicméně hlavně scénář a pak také role, kterou jsem mu nabídnul. Samotné jednání o honoráři a všech možných dalších podmínkách pak trvalo od července až do poloviny října letošního roku. Jeho přístup k roli je jinak až impozantní. Zatím jsem se nesetkal s tím, aby herec v rámci přípravy byl schopen svojí postavu dopředu až tak rozpitvat na kousky. Takže po Udovi Kierovi a Stellanu Skarsgaardovi budu mít možnost pracovat s dalším tak skvělým hercem. A hluboce věřím tomu, že to, jak ztvární svojí roli, bude pro film jen a jen obrovským přínosem.“
Harvey Keitel v poslední době natáčel nový gangsterský film Martina Scorseseho The Irishman. Do České republiky herec přicestuje na deset dní. Pět z toho bude věnováno natáčení v okolí Českého Krumlova a Hartmanic.
Petr Kotlár
Nabarvené ptáče | Anton Faraonov
Václav Marhoul: "Důležité je věnovat filmu úplně vše..."
Film Nabarvené ptáče vzniká podle stejnojmenné knižní předlohy spisovatele Jerzy Kosinskiho. Ten ve své sugestivní knížce popisuje útrapy jednoho chlapce, který se během 2. světové války skrývá na polském venkově nejen před nacisty, ale i "vlastními" lidmi a jejich krutostí. Do kin by se měl snímek dostat na konci roku 2019.