Jeden z největších herců Hollywoodu naposledy na velkém plátně. Podlehne osudové ženě?

Jeden z největších herců Hollywoodu naposledy na velkém plátně. Podlehne osudové ženě?

Nit z přízraků: Trailer

Nit z přízraků
Nit z přízraků přijde do českých kin 1. února roku 2018. Na Oscara šestkrát nominovaný režisér a scenárista Paul Thomas Anderson (Magnolia, Až na krev, Mistr) v dramatu sleduje londýnského módního návrháře (Day-Lewis), jehož život ovlivní modelka a múza Alma (Vicky Krieps).
Děj snímku se odehrává v 50. letech minulého století a Day-Lewise sleduje v roli návrháře pro smetánku, který je plně zaměstnán svou prací. Pouze do chvíle, než si všimne Almy, která se stane jeho (zničující?) posedlostí. Kam až kvůli ní ustoupí?
e5fcd739
Vicky Krieps v Niti z přízraků
Daniel Day-Lewis oficiálně končí s herectvím
Daniel Day-Lewis proslul důslednou přípravou na většinu svých hereckých rolí. I za to si vysloužil hned 3 Oscary (Moje levá noha, Až na krev, Lincoln), což je nejvyšší počet mezi mužskými herci. Víc v historii jich má pouze herečka Katharine Hepburn (4 sošky).
6b5f7cfa
Daniel Day-Lewis v Niti z přízraků
Day-Lewis, který se mezi elitu dostal v 21. století, má oddaný zástup fanynek a fanoušků. Mnozí po zveřejnění upoutávky na Nit z přízraků pochybují, že se bude jednat o adekvátní poslední roli velkého herce. Nevím, proč.
Proto, že se Day-Lewis postaví do role někoho, kdo podléhá vlastní slabosti? To už ostatně několikrát předvedl. A například za snímek Až na krev (2007) byl za roli démonického ropného magnáta a otce vyznamenán Oscarem. Na snímku shodou okolností pracoval taktéž s režisérem Andersonem. Půjde v případě novinky Nit z přízraků o Day-Lewisův další/poslední úspěch ověnčený Oscarem?