Dočkáme se, navzdory nepovedené "jedničce", Temné věže 2?

Dočkáme se, navzdory nepovedené "jedničce", Temné věže 2?
Temná věž
Osobně bych nebyl k Temné věží tak přísný. Měla fajn casting (včetně ústředního klučiny) a jakkoli prostřední část poněkud vázne, film jako celek nikterak zvlášť nenudí. Největším problémem filmu, alespoň podle mě, je to, že vychází z drsné předlohy a je to z mnoha fragmentů patrné, ale film svou strukturou vypadá jako nějaká naivní dobrodružná podívaná pro teenagery z osmdesátých let (takový ten film, který by v té době natočil Steven Spielberg nebo Robert Zemeckis). Vzhledem ke slabým tržbám začalo studio pracovat na televizním seriálu, který adaptaci pojme z jiného konce. Je to nutně konečná pro filmovou sérii? Idris Elba, představitel Pistolníka, si to nemyslí.
"Myslím, že jakákoli televizní série se může odpoutat od filmu a mít víc času na prozkoumání některých témat. Osobně bych ale preferoval další film, v němž bychom mohli více ukázat z Pistolníka. Nevím, jak to teď vypadá se seriálem, ale rozhodně si myslím, že ve studiu rozhodně ještě mluví o možnosti natočit dvojku Temné věže," uvedl na adresu Temné věže 2 Elba.
Pokračování by rozhodně nebylo od věci. Filmová potenciál má Temná věž ohromný a Elba s Matthewem McConaugheym byli trefou do černého. Je jen otázkou, zda se studio z chyb prvního dílu poučí. Upřímně, nebylo jich málo.
Idris Elba, Tom Taylor (II)
Tom Taylor (II)
Matthew McConaughey