Magnum: Nejslavnější televizní knírek je zpátky v rebootu od tvůrce Rychle a zběsile

Magnum: Nejslavnější televizní knírek je zpátky v rebootu od tvůrce Rychle a zběsile
Magnum P.I. | CBS Television Studios
Mezi osmdesátkové televizní klasiky patří i Magnum, v němž si Tom Selleck zahrál havajského detektiva Thomase Magnuma. Ten žil v domku pro hosty v sídle milionáře Robina Masterse (který nicméně nikdy nebyl poblíž), o jeho chod se staral Brit Jonathan Quayle Higgins III. (neodolatelně upjatý John Hillerman) a Magnum si vždy hýčkal košile a Robinovo červené Ferrari.
Než se pustíme do samotných nových zpráv, dáme si povinnou nostalgii:
A nyní už k samotné novince - blíží se restart. To, pravda, není nová zpráva. Před více než rokem již na oživení seriálu pracovala stanice ABC , tehdejší myšlenkou ale bylo volně navázat na originál. Nová série se tehdy měla zaměřit na dceru Lily, která by po otci převzala řemeslo. V ABC ale nedokázali nápad rozpracovat a tak projekt přebrala CBS.
Ta nehodlá experimentovat a čeká nás proto klasický restart, který se pokusí moderní formou oživit klasickou šablonu. V hlavní roli je opět Thomas Magnum, který se coby bývalý člen speciálních jednotek vrátí domů z Afghánistánu, aby si na Havaji rozjel soukromou detektivní kancelář. Nově mu budou asistovat dva váleční veteráni a bývalá agentka MI:6 Juliete Higgins. Autoři si od zapojení veteránů slibují silnější napojení na téma "co s člověkem udělá válka" (a jakým způsobem sbližuje ty, co jí společně prošli).
Jak "nová sexy verze" bude vypadat, na to se můžete podívat níže:
Magnum P.I.
Asi nikoho nepřekvapí, když řeknu, že reboot vyrobil Peter M. Lenkov (jako showrunner rebootoval seriály Havaj 5-0 a McGyver) a pilot, z něhož trailer vychází, režíroval Justin Lin (série Rychle a zběsile). Moje dojmy jsou jedno velké uuuuf. Chápu, že se doba změnila a televize chce něco výraznějšího, ale Magnum nikdy nebyl superman a pracoval spíše s humorem a vynalézavostí. Ferrari tam tvůrci plácli jen proto, aby ho mohli sešrotovat. A v akci okatě rovnou vykrádat zmíněné Rychle a zběsile (skok na helikoptéru)? Remake vypadá jako něco na steroidech, co originál hustě znásilnilo. O té komické bradce raději ani nebudeme mluvit! Je mi z toho docela smutno.
Hlavní roli převzal Jay Hernandez, což mu nezávidím (po zhlédnutí traileru dvakrát tolik). Nahradit Toma Sellecka pro něj nebude vůbec jednoduché.
Magnum
magnum-nejslavnejsi-televizni-knirek-se-vraci-v-rebootu-od-tvurce-rychle-a-zbesile
Víte že...
... pro hlas Robina Masterse, který nikdy nebyl v seriálu ukázán, využili tvůrci slavného herce a režiséra Orsona Wellese? Později chtěli Wellese použít i fyzicky, ale bohužel zemřel dříve, než se stihla epizoda natočit.