Tom Hanks přiletěl volit do Prahy. Ustojí to?

Tom Hanks přiletěl volit do Prahy. Ustojí to?
V posledních dnech je to na tuzemském mediálním poli pořádný blázinec. Strany se předhánějí v nesplnitelných slibech, neberou si servítky a kydají rozorané bahno jedna na druhou. Došlo i na pořádně bizarní videa, za která by se styděli i absolventi tuzemských filmových škol.
A tak svou troškou do mlýna přispěl zdatný tvůrce Michal Orsava, absolvent Univerzity Tomáše Bati, který je mistr triků a obrazové postprodukce. Dokázal to již dvěma videi - Langdonem v Brně a Knight Riderem na D1.
Orsava se v nejnovějším parodickém (a parádně trefném) videu vrací k symbologu Langdonovi (Tom Hanks), který se vydává na misi do České republiky během finišující předvolební kampaně. A nestačí se divit.

Komu to na Václaváku "hodí" Robert Langdon?

Tom Hanks
Video opět oplývá neskutečně propracovanými detaily, v tomto případě reklamními slogany politických stran. Můj favorit? "Víc oříšků pro Popelku!"
Proč režisér Michal Orsava video připravil? "Co mě před volbami štve je nečinnost českých voličů, zejména mladší generace. Chtěl bych vyšší účast občanů ve volbách. Když už byl i sám profesor Robert Langdon ochotný přijet až z Ameriky k nám, aby uplatnil svůj hlas, tak to přece zvládnou i čeští občané! Tom Hanks je pro mě dvorním figurantem v mých videích. Díky němu už je čitelnější můj rukopis tvorby. Jistě znáte video Brno - město plné vzrušení, kterým to všechno začalo. Navíc Tom Hanks je pro mě dost charismatickým člověkem na to, aby dostal lidi k volbám."
Zajímavostí je, že narážku na Hankse a jeho legendárního Forresta Gumpa (1994) v jednom z předvolebních spotů využila též jedna nejmenovaná politická strana. Orsava ale se svým videem začal dříve. Narážka na zmiňovaný politický spot je tedy čistě náhodná.