Fotky, co vás dostanou: Jean-Claude Van Damme tak, jak ho neznáte

Fotky, co vás dostanou: Jean-Claude Van Damme tak, jak ho neznáte
Tento týden oslav kulaté narozeniny (je mu krásných 60 let, takže nějaké té akce se od něj ještě nepochybně dočkáme) a i když už zdaleka neválí tolik, jako před lety, dokáže čas od času přijít s něčím zajímavějším - naposledy seriál Amazonu Jean-Claude Van Johnson, v němž si dělá legraci sám ze sebe, nově připravuje akčňák pro Netflix, kde se inspiruje Belmondem.
A protože i na Kinoboxu máme pro Jean-Claudea slabost, jako správní fanoušci vám ke speciálu přidáme i sérií unikátních fotografií z jeho minulosti.
Úvodní fotografie nás přenáší do roku 1981. Jean-Claude je právě v rodném Bruselu v šatně tělocvičny a v tuhle chvíli si ještě neříká Van Damme (jeho původní jméno je Jean-Claude Camille François Van Varenberg). Je mu 21 let, sní o cestě do Ameriky, filmech, slávě a společnost mu dělá papoušek.
Než se podíváme dál, ukážeme si úplně malého/mladého Jean-Claudea.
jean-claude-van-damme-na-20-fotografiich-jak-ho-neznate
Následující foto zahřeje fanoušky osmdesátek pravděpodobně nejvíce. Když Jean-Claude natáčel Univerzálního vojáka (1992), náhodou se v okolí pohyboval Arnold Schwarzenegger. A přirozeně toho využil k návštěvě.
jean-claude-van-damme-na-20-fotografiich-jak-ho-neznate-1
Fotografie s lvíčaty patří mezi ty, ke kterým prostě nemáme komentář...
jean-claude-van-damme-na-20-fotografiich-jak-ho-neznate-2
Pět let (od svých mladistvých 16) studoval Jean-Claude balet, o kterém prohlásil: “Balet je umění, ale také jeden z nejsložitějších sportů. Pokud zvládnete baletní cviky, můžete zvládnout cviky v jakémkoli jiném sportu."
jean-claude-van-damme-na-20-fotografiich-jak-ho-neznate-3
A když už jsme tu měli Arnolda, co by to bylo za sérii fotek bez Chucka...
jean-claude-van-damme-na-20-fotografiich-jak-ho-neznate-4
Další fotografie najdete v galerii článku.