Den na zázračné planetě: 142 dní ve 22 zemích

Den na zázračné planetě: 142 dní ve 22 zemích
Earth: Den na zázračné planetě
Film Earth: Den na zázračné planetě je nejnovějším počinem produkce populárně-naučných snímků BBC Earth Films, která stojí také za v ČR nesmírně populárním cyklem Zázračná planeta s Davidem Attenboroughem. Na tento cyklus film Earth: Den na zázračné planetě navazuje a představuje divákům některé známé hrdiny v nových strhujících příbězích a současně se vydává do dosud nezmapovaných lokalit za zvířaty zcela novými.
Ivan Trojan
"Myslím, že filmy mají největší moc, když dokážete diváky ovlivnit, nejen když se na ně dívají, ale když jim vnuknete myšlenky a ty jim – v tom nejlepším případě – změní pohled na svět." Ricgard Dale, režisér filmu.
Dan Přibáň
„Přijde mi neuvěřitelné, že někdo dokázal do hodiny a půl dostat tolik příběhů. Netrápí vás latinskými názvy a fakty, ale přitom se toho hrozně moc dozvíte. Úžasné je, že i když vás zvířata vůbec nebaví (a mně třeba obvykle nebaví), tak tenhle film vás bavit bude. A pokud máte rádi filmy o zvířatech, tak pak je to úplná povinnost,“ naznačuje patron filmu Dan Přibáň skutečnost, že film má potenciál oslovit široké spektrum diváků, ať už z hlediska věku nebo zájmů a založení.
Proto vstoupí do českých kin hned ve dvou verzích: s českým komentářem Ivana Trojana pro celou rodinu a v původním znění s hlasem Roberta Redforda, opatřeném českými titulky. 
Země - Den na zázračné planetě
Země - Den na zázračné planetě
Země - Den na zázračné planetě
„Je to nádherně udělané. Hezké je, jak si s tím hrajou a že to neberou smrtelně vážně, to tomu filmu podle mě hrozně svědčí. Já na tom nejvíc obdivuju práci střihače. Pokud chci, aby panda lezla na strom, tak musím počkat, až panda poleze na strom, což znamená, že velké množství záběrů musím vyhodit. Příběh se z toho skládá až zpětně, proto na mě dělá takový dojem, jak dobře to poskládali. Jako celek to funguje skvěle,“ komentuje výsledek Dan Přibáň, patron filmu, cestovatel a dobrodruh.