Blade Runner 2049 má možná nadšené známky, do kina ale moc neláká

Blade Runner 2049 má možná nadšené známky, do kina ale moc neláká
Blade Runner 2049 | Warner Bros.
Fanoušky původního filmu samozřejmě nejvíc zajímalo, jestli dvojka neudělá předchůdci ostudu. A ohlasy jasně říkají, že filmaři ustáli bitvu, kterou mnozí považovali za předem prohranou - dvojka se těší výborným recenzím. Řada diváků se dokonce nebojí mluvit o tom, že Blade Runner 2049 překonává svého předchůdce. Potud tedy dobře. Bohužel to automaticky neznamená komerční úspěch. Snímek vstoupil o víkendu do kin a nevydělává zdaleka tolik, kolik by si studio - vzhledem k rozpočtu 150 milionů dolarů - přálo.
Konkrétně otevřel nový Blade Runner na amerických trzích za 31 milionů dolarů. Což je zkrátka málo. Přirozeně se může z filmu stát trvalka, vydělávající dlouhé měsíce. Pokud se ale bude propadat standardní rychlostí, dá na domácím hřišti nějakých 80 milionů. A to je rozhodně průšvih.
Blade Runner 2049
Blade Runner 2049 | Warner Bros.
Velkou roli proto sehrají tržby ze zbytku světa, kde si do téhle chvíle film přišel na 50 milionů dolarů. A i v tomhle případě by čísla měla být větší. Suma sumárum to zatím dělá pro návrat androidů, co sní o elektronických ovečkách, 81 milionů. Pokud nemá studio skončit v červených číslech, bude potřebovat, aby film vydělal ještě minimálně 4x tolik. Přejeme hodně štěstí.
Je třeba dodat, že to byl všeobecně pro novinky špatný víkend. Sněžné drama Hora mezi námi s Kate Winslet a Idrisem Elbou odstartovalo na druhém místě za pouhých 10 milionů. Bezpochyby za to do jisté míry mohou nenadšené recenze, snímek nicméně nebyl drahý (stál 35 milionů), takže pokud nevydělá, investory to extra bolet nebude. Ještě hůře dopadl animák My Little Pony Film. Přestože jde (ve své třídě) o fenomén, který by neměl mít nouzi o diváky, skončili poníci až čtvrtí s necelými 9 miliony
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.