Hřebejkův Dezertér uvízl ve Zlatém kruhu Kingsmanů

Hřebejkův Dezertér uvízl ve Zlatém kruhu Kingsmanů
Kingsman: Zlatý kruh
Taron Egerton, Mark Strong
Kingsman: Zlatý kruh
Nově uváděné Zahradnictví: Dezertér se muselo spokojit se třetím místem. Ale vezměme to od vrcholu. Na tom skončili stejně jako o víkend dříve agenti Kingsman: Zlatý kruh. Zběsilá špionážní jízda s komediálními prvky se promítala v 60 kinech, přišlo na ni 19.763 diváků, kteří v pokladnách nechali necelé 3 miliony korun. Při rozpočtu 81 milionů dolarů utržila 414 mega. Oproti premiérovému víkendu snímek v českých kinech zaznamenal propad zájmu o 40 procent. Ten nicméně provázel i další tituly. Babí léto vyhnalo potenciální diváky do přírody.
Celosvětově má novinka Matthew Vaughna při rozpočtu 104 milionů dolarů na kontě 192 mega. Na komerční úspěch jedničky zřejmě nenaváže. Tajná služba před lety zaujala překvapivým mixem humoru, akce a anglického šarmu. Při rozpočtu 81 milionů dolarů utržila 414 mega. Recenze Zlatého kruhu nicméně nejsou vůbec špatné, snímek si na sebe bez problémů vydělá a je tedy pravděpodobné, že dojde na třetí díl.
To
Bill Skarsgård | Warner Bros.
Čtvrtý víkend v kinech a druhé místo pro přepis hororového románu To. Celovečerní verze podle Stephena Kinga válí po celém světě. U nás se v rámci hororového žánru drží mezi nejúspěšnějšími nebývale dlouho. Pennywise a dětské hrdiny vidělo aktuálně ve 43 kinech 16.892 diváků, kteří za vstupenky zaplatili 2,53 milionů korun. Za necelý měsíc má To na kontě přes 200 tisíc diváků a 29 milionů korun. Celosvětově utržil snímek s rozpočtem 35 milionů dolarů přes 553 mega! Jedno z nejpříjemnějších (a rekordních) překvapení letošního roku.
Jiří Macháček
Zahradnictví: Dezertér | Karel Cudlín
Druhý díl Hřebejkovy trilogie Zahradnictví: Dezertér skončil na počet diváků druhý. V rámci 163 kin (!!!) snímek vidělo 18.343 platících, tržby nicméně byly nižší než u hororu To, dosáhly 2,38 milionů korun. Dezertér skončil třetí a v porovnání s prvním dílem - Zahradnictví: Rodinný přítel (2017) - znatelně ztrácí. Rodinný přítel otvíral o premiérovém víkendu v rámci 153 kin s 36.243 diváky a tržbami 4,83 milionů korun.
Ambiciózní série, v rámci níž bude ještě v půlce listopadu uveden závěrečný Nápadník, tvůrce vyšla na 120 milionů korun. Producent a režisér Viktor Tauš (Modrý kapitán, Klauni) si naložil pořádný náklad a je v nezáviděníhodné situaci.
LEGO® Ninjago® film
LEGO® Ninjago® film
Čtvrté místo patří dalšímu snímku z populárních dánských kostek, titulu LEGO® Ninjago® film (2017). V tuzemských kinech je druhý víkend a do 112 sálů se na něj vypravilo 14.411 diváků. Za vstupenky utratili necelé 2 miliony korun. Po dvou veleúspěšných a vysoce hodnocených snímcích, které dělají dánské stavebnici reklamu, se zdá, že série ztrácí dech a nápady. Celosvětově má totiž aktuálně uváděné "Ninjago" na kontě při odhadovaném rozpočtu 70 milionů dolarů pouhých 58 mega.
Ve čtvrtek se do českých kin konečně podíval i mysteriózní thriller Taylora Sheridana Wind River. Pátrání po zavražděné indiánce přitáhlo 11.463 diváků, kteří v pokladnách nechali 1,64 milionů korun. Snímek hlavně překvapil v rámci amerických tržeb, při rozpočtu 11 milionů dolarů totiž prozatím utržil přes 32 mega. Za úspěchem stojí kromě scenáristy a režiséra herecké výkony Jeremy Rennera a Elizabeth Olsen.
Petra Špalková, Hynek Čermák, Viera Pavlíková, Alois Grec, Tereza Ramba, Ondřej Vetchý, Jan Tříska
Po strništi bos | MAFRA / Dan Materna
Šestá příčka patří novince Jana Svěráka, rodinnému filmu Po strništi bos (2017). Návrat scenáristy Zdeňka Svěráka do dětství vidělo o sedmém víkendu 10.757 diváků, kteří za lístky utratili 1,47 milionů korun. Snímek o tomto víkendu překonal významnou metu, zaznamenal totiž diváka s pořadovým číslem 400 tisíc. Aktuální tržby jsou přes 55 milionů korun. Předchozímu filmu dua Svěrák+Svěrák Tři bratři (2014) se to nevyrovná. Muzikálová pohádka za celou dobu promítání utržila přes 70 milionů korun a přišlo na ni přes 600 tisíc diváků.
Aktuální žebříček TOP 20 tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.