Hráči se smrtí si pohráli s Tomem Cruisem

Hráči se smrtí si pohráli s Tomem Cruisem
Hráči se smrtí
Nyní Barry Seal, který zábavným způsobem pašuje drogy a těká mezi trojlístkem "CIA, Bílý dům, Pablo Escobar", dorazil do amerických kin.
Snímek měl k dispozici přes tři tisíce kin a v zádech nadšené recenze zámořských kritiků. Přesto to na první příčku nestačilo. Barry Seal: Nebeský gauner otevřel až na druhém místě za 17 milionů dolarů. Jde o jednoznačné zklamání. Vzhledem k výborným ohlasům a hvězdnému Cruiseovi v hlavní roli se očekávalo minimálně 2x tolik. Na druhou stranu nejde o film, v němž by Cruise předváděl akční šílenosti, takže nelze střížlivý start Barryho Seala označit za vyložený propadák. Ostatně, film stál jen 50 milionů dolarů a celosvětově jich má již 81. Něco málo tedy ve výsledku vydělá a Cruise může být spokojený, že si střihl zase něco trochu jiného.
Na prvním místě zůstal horor To, který celosvětově zdolal půl miliardy.
683eb0d8
Hráči se smrtí
Druhou víkendovou novinkou je remake Hráči se smrtí. Natočil ho Niels Arden Oplev a rolí mladých doktorů, kteří pokouší klinickou smrt, se ujali Ellen Page, Nina Dobrev a Diego Luna. Film kritika naprosto rozdrtila - momentálně má na Rottentomates 3% (pouhý jeden recenzent se odvážil dát filmu nadprůměrnou známku). Film i přesto vydělal 6,7 milionů a skončil pátý. Ano, je to bída, ale vzhledem k ohlasům ještě docela malá. Film navíc studio přišel na pouhých 19 milionů dolarů, takže by neměl být ztrátový.
Drama Til Death Do Us Part, v němž si mladá žena vezme magora, uteče od něj, zařídí si nový život a muž ji po čase najde, otevřelo na devátém místě. Jde o takové to jednoduché černošské drama, jakých se v Americe objevuje do roka několik a cílí čistě na černošské publikum. Obvykle s úspěchem, Til Death Do Us Part není ten případ. Snímek vydělal necelé 2 miliony.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.