V Praze jim shořely kulisy za 100 milionů. Nyní představují seriál o posledních templářích

V Praze jim shořely kulisy za 100 milionů. Nyní představují seriál o posledních templářích
Soumrak templářů
Soumrak templářů
Pád templářských rytířů, kteří byli nejmocnějším křesťanským rytířským řádem středověku, odstartoval na počátku 14. století, kdy se jejich bohatství a moc znelíbila francouzskému králi Filipovi IV. Templáři se začali prosazovat během první křížové výpravy do Svaté země. Nejprve měli pouze chránit poutníky proudící z Evropy do Jeruzaléma, postupem času se nicméně začali účastnit i bitev nově založeného Jeruzalémského království proti muslimským sousedům.
10 dílná série televize History Channel Knightfall se zaměří též na bájný Svatý grál a jeho moc. Velitele templářů, který ve fiktivní verzi grál do Francie doveze, ztvárnil Tom Cullen. A rozehraje tím nevídanou bitvu o moc, v níž figuruje papež a francouzský král Filip.
Soumrak templářů
Soumrak templářů | History Channel / Trailer

Na Barrandově shořelo filmové městečko

Cesta k dokončení ambiciózní série Knightfall byla dosti trnitá. Během loňského léta lehly popelem barrandovské historické kulisy, v nichž se natáčela významná část seriálu. Škoda byla vyčíslena na 100 milionů korun. Mluvčí pražských hasičů Martin Kavka potvrdil, že požár vznikl vinou lidského faktoru, ale podrobnosti se nepodařilo vypátrat.
Z českých tvůrců se na Knightfall významně podílel scénograf Ondřej Nekvasil.