Avatar: Natáčení pokračování konečně odstartovalo a bude stát rekordní peníze

Avatar: Natáčení pokračování konečně odstartovalo a bude stát rekordní peníze
V tuhle chvíli se neví, jak dlouho natáčení potrvá. S tím se ale dalo počítat. Podobná produkce totiž nemá obdoby, a tudíž nejde dost dobře odhadnout, jak dlouho bude filmařům trvat, aby na jeden ráz natočili čtyři pokračování najednou. Takový Pán prstenů měl tři díly a filmaři strávili na place 274 dní, tedy nějakých devět měsíců. Natáčení Avatara 2-5 by tedy mohlo trvat rok.
Zajímavá je také informace, že celkový rozpočet překročí miliardu dolarů. Zní to ohromně, ale na jeden film cca vychází 250 milionů, což je v současné době docela běžná částka pro blockbuster. Aby se investované peníze studiu vyplatily, budou poté muset filmy dohromady vydělat přes tři miliardy. U kohokoli jiného bychom to vnímali jako vražednou hranici, Cameron ale jen prvním Avatarem vydělal 2,7 miliardy. Další díly by tedy měly bez problémů být v plusu (a možná hranice posunout - 2.7 miliardy je současný rekord).
Avatar 2 by měl vstoupit do kin na konci roku 2020, Avatar 3 pak bude uveden o rok později, Avatar 4 by měl dorazit do sálů v roce 2024 a finální Avatar 5 následující rok. Fanoušci se tak finále dočkají až v roce 2025.