Hororové To se zaleklo špionů Kingsman, Tříska se loučí v kinech ve filmu Po strništi bos

Hororové To se zaleklo špionů Kingsman, Tříska se loučí v kinech ve filmu Po strništi bos
Kingsman: Zlatý kruh
Pedro Pascal, Taron Egerton, Colin Firth
Kingsman: Zlatý kruh (2017)
Matthew Vaughn to před dvěma a půl roky u diváků a kritiků vyhrál se stylovou akční jízdou Kingsman: Tajná služba (2014). Kombinace gentlemanské uměřenosti a komiksové řežby celosvětově utržila přes 414 milionů dolarů (při rozpočtu 81 mega). V tuzemských kinech snímek odstartoval až třetí s tržbami 3,5 milionu korun a návštěvností 25.610 diváků. Novinka Kingsman: Zlatý kruh to tentokrát u českých diváků vyhrála. Snímek se promítal ve 136 kinech, přišlo na něj 34.834 platících, kteří v pokladnách nechali 5,13 milionů korun. Oproti "jedničce" je to znatelný skok. Další filmová značka má našlápnuto pro vznik třetího dílo. A nic na tom nezmění ani o poznání horší recenze než v případě prvního dílu.
To
To (2017)
Třetí víkend v tuzemských kinech a prvně horší než první příčka. To podle Stephena Kinga zaznamenalo 42 procentní propad, což nemění nic na tom, že snímek stále válí. Aktuálně na něj do 53 kin přišlo 27.045 diváků, kteří za vstupenky utratili 4 miliony korun. Celkově to prozatím dělá návštěvnost přes 173 tisíc a tržby 25 milionů korun. Na horor je to vskutku výsostné číslo. Tenhle snímek nicméně vydělává v USA a zbytku světa. Aktuálně má při "skromném" rozpočtu 35 milionů dolarů na kontě téměř půl miliardy (!!!) dolarů. Z USA přes polovinu, 266 mega. Nevídané.
LEGO® Ninjago® film
LEGO® Ninjago® film
Ještě víc kin než Kingsman: Zlatý kruh měl pro rozjezd rodinný LEGO® Ninjago® film (2017). A stačilo to až na třetí příčku. Třetí film inspirovaný ikonickou dánskou stavebnicí vidělo 28.593 diváků, kteří za vstupenky zaplatili 3,84 milionů korun. Předchozí tématický LEGO® Batman film (2017) měl premiéru nedávno, před půl rokem. A o prvním víkendu na něj vyrazilo přes 45 tisíc diváků. "Ninjago" je oproti předchozím filmům "univerza" specifičtější, cílí spíš na kluky, navíc mu dochází inspirace a nepůsobí tak lehce jako předchozí "kusy". Snímek měl premiéru též v severoamerických kinech, kde za víkend utržil 21 milionů dolarů. Pro ilustraci - "Batman" v USA otvíral s 53 mega.
Jan Tříska
Po strništi bos | Bioscop
Nejvýše postaveným tuzemským snímkem žebříčku je čtvrté Po strništi bos (2017), ohlédnutí scenáristy, spisovatele a herce Zdeňka Svěráka za dětstvím. V kinech se promítá šestý víkend a aktuálně na něj přišlo 13.997 diváků. V pokladnách nechali téměř 2 miliony korun. Prozatím má Po strništi bos na kontě téměř 53 milionů korun a 387 tisíc diváků. V Po strništi bos ztvárnil svou poslední roli Jan Tříska, který si zahrál postavu Svěrákova dědečka.
O těle a duši
O těle a duši
O víkendu mělo v českých kinech premiéru hned sedm nových snímků. Kromě výše uvedených snímků (Kingsman: Zlatý kruh a LEGO® Ninjago® film) se do Top 20 dostal už jen jediný, letošní vítěz Berlinale O těle a duši (2017) na 19. příčce. Na pozoruhodný snímek maďarské režisérky Ildikó Enyedi vyrazilo do 12 kin 983 diváků. Za vstupenky zaplatili skoro 90 tisíc korun.
Aktuální žebříček TOP 20 tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.