Barbora Poláková řeší zásadní otázku: „Může být štěstí samo o sobě?“

Barbora Poláková řeší zásadní otázku: „Může být štěstí samo o sobě?“
Lukáš Melník a Barbora Poláková. Klape jim to? | če
Světovou premiéru Kvarteto (2017) zakusí na konci října v rámci Chicago International Film Festivalu. Po nejstarším festivalu na severoamerickém kontinentu se tvůrci druhého celovečerního snímku režiséra Krobota podívají do USA podruhé, na Denver Film Festivalu. Poté bude Krobotův nový snímek soutěžit na festivalu Mucesve španělské Segovii. Hned v lednu uvidí Kvarteto i diváci prestižního filmového festivalu v americkém Palm Springs, kde bude uveden v sekci World Cinema Now.

První upoutávka na Kvarteto:

Kvarteto
V českých kinech bude mít druhý celovečerní snímek Miroslava Krobota premiéru tři roky po jeho filmovém debutu Díra u Hanušovic (2014), který byl oceněn třemi Českými lvy v hereckých kategoriích. Do hlavních rolí nové komedie o čtyřech muzikantech, třicátnících, kteří se snaží v životě najít pocit štěstí, obsadil Krobot Barboru Polákovou, Jaroslava Plesla, Lukáše Melníka a Zdeňka Julinu.
Barbora Poláková, Lukáš Melník
Lukáš Melník a Barbora Poláková. Klape jim to? | če
65 letý herec a režisér Krobot se v novince poněkud překvapivě zaměřil na problémy třicátníků. „Podle našeho data narození by se dalo čekat, že se budeme zabývat bilančními tématy. Nakonec to dopadlo tak, že jsme napsali scénář o vztazích třicátníků. Naši drzost omlouvá snaha zaznamenat ducha doby, kterou žijeme a která je stejná pro třicátníky i šedesátníky,“ říká Krobot.
Miroslav Krobot, Jiří Schmitzer
Kvarteto | če
Tvůrci se rozhodli po příběhu z vesnické komunity (Díra u Hanušovic) zachytit v novince intimní příběh z města o členech smyčcového kvarteta, které interpretuje soudobou klasickou hudbu.