Remake hororové klasiky od režiséra kultovního Kmotra v prvním traileru

Remake hororové klasiky od režiséra kultovního Kmotra v prvním traileru
Coppola konkrétně dostal následující instrukce: "Roger chtěl natočit Dementia 13 levně. Chtěl, aby to tak trochu kopírovalo Psycho. Gotický, psychologický film s nějakou děsivou scénou vraždy nožem." Coppola film natočil za 9 dní, šlo o jeho oficiální debut a snímek si získal pozici malého kultu (jakkoli se kvalitami nemůže se zmíněným Psychem srovnávat).
Popis děje původního Coppola filmu je následující: Souvisí maniakovo řádění se strašlivým rodinným tajemstvím? Starobylý zámek Haloranů hluboko v deštivém Irsku jako každý rok hostí setkání celé rodiny u příležitosti vzpomínky na nešťastnou nehodu, při které zemřela mladá dívka. Tentokrát nedorazil John Haloran. Rodina si kvůli zprávám jeho ženy Louisy myslí, že je obchodně v New Yorku. Ale jen ona sama zná hrozivou pravdu o Johnově smrti. Pravé peklo nastává ve chvíli, kdy se mezi návštěvníky sídla objeví děsivý šílenec, který se pokouší jednotlivé členy Haloranova rodu vyvraždit.
Nyní v Hollywoodu kutí remake, s nímž už Coppola (což je možná škoda) nemá nic společného. Příběh zůstává (minimálně hlavní šablona) stejný, přičemž novou verzi natočil jistý Richard LeMay, který se dosud věnoval dramatům s gay tématikou. Svádí to k myšlence, zda své oblíbené téma promítne i do remaku, první uvolněný trailer ale nic takového nenaznačuje.

Trailer na Dementia 13 (2017):

Dementia 13
A ať si můžete udělat přesný obrázek o kvalitách původního filmu (a vidět, s čím Coppola začínal - pravděpodobně jste o jeho Dementii dnes slyšeli poprvé), níže se můžete podívat i na celý film, který je legálně online.

Celý film Dementia 13 (1963):