Blade Runner 2049 přichází těsně před startem o skladatele Jóhannssona

Blade Runner 2049 přichází těsně před startem o skladatele Jóhannssona
Blade Runner 2049
Informaci potvrdil server The Playlist, který citoval agenta skladatele Jóhanna Jóhannssona. Ten se pro Iceland Review vyjádřil v tom smyslu, že Jóhannsson plně opouští projekt Blade Runner 2049. Podrobnosti nemůže kvůli smluvním podmínkám uvést.
blade-runner-2049-prichazi-tesne-pred-startem-o-skladatele-johannssona
Jóhann Jóhannssona opouští Blade Runner 2049
Před pár měsíci naskočili na palubu nového Blade Runnera Hans Zimmer a Benjamin Wallfisch. Už to mohlo upozornit na fakt, že si minimalista Jóhannsson nebude vědět s kolosem tak docela rady.
Jóhannsson jde ve šlépějích pionýrů elektronické hudby 60. a 70. let, což kombinuje s živým sborem, ale nikdy se nemůže vyrovnat Zimmerově hudební "manufaktuře". Navíc nemá takové zkušenosti s obrovskými hollywoodskými projekty, kde se jedná o nemalé peníze a je též důležité vést důležité debaty s celou řadou lidí.
blade-runner-2049-prichazi-tesne-pred-startem-o-skladatele-johannssona-1
Na ikonického Vangelise se pokusí navázat Hans Zimmer
Jóhannsson sice měl mít oporu v režiséru Denisu Villeneuveovi, s nímž pracoval na snímcích Zmizení (2013), Sicario (2015) a Příchozí (2016), ale své jistě sehrála role producenta Ridleyho Scotta, autora původního Blade Runnera. Vžijme se do jeho role. Chystá sequel vlastní kultovní klasiky a řeší, zda projekt dotáhnout s velezkušeným autorem. Nebo s experimentálnějším tvůrcem, který tvoří ve skromnějších podmínkách, je sice obrovsky talentovaný, ale zůstává otázkou, jak se při všem tom tlaku zachová...
Navazovat na Vangelisův jedinečný soundtrack ale nebude jednoduché ani pro autora s Zimmerovými zkušenostmi.
Blade Runner 2049 jde do českých kin ve čtvrtek 5. října.