Věděli jste, že je můžete potkat i v povětří? Tyto celebrity se pyšní pilotním průkazem

Věděli jste, že je můžete potkat i v povětří? Tyto celebrity se pyšní pilotním průkazem
Barry Seal: Nebeský gauner | Universal Pictures
Někdo si k nim najme řidiče a pilota, ale jiný si raději pořídí vlastní papíry. Mezi celebrity, které se mohou pyšnit pilotním průkazem, jsou:
Morgan Freeman
Morgan Freeman
Morgan Freeman
Pilotní zkoušky udělal sice až v 65 letech (!), ale již dříve se kolem letounů pohyboval. V 18 letech se stal mechanikem u amerického letectva a zvažoval, že se stane bojovým pilotem. Touha k herectví byla ale nakonec silnější. Pilotní průkaz má Morgan Freeman na všechna tři letadla, která vlastní - Cessna Citation 501, Cessna 414 twin a SJ30.
Tom Cruise
Tom Cruise
Tom Cruise
Pilotní průkaz má od roku 1994 a inspirací k jeho získání bylo natáčení legendárního snímku Top Gun (1986). Cruise si tak sám může pilotovat svých pět soukromých tryskáčů včetně stroje Gulfstream IV.
John Travolta
John Travolta
Únos vlaku 1 2 3 | če
O Johnovi je to hodně známé. Své pilotní lekce začal brát již na začátku své herecké kariéry a pilotní průkaz tak získal již ve 22 letech! Nyní je hrdým vlastníkem Boeingu 707-138B, který pojmenoval po svých dětech Jet Clipper Johnny.
Angelina Jolie
Angelina Jolie
U moře
Je ženou mnoha talentů a pilotní zkoušky nejsou výjimkou. Průkaz má od roku 2004, kdy synovi Maddoxovi slíbila, že se naučí létat. Herečka vlastní Cirrus SR22.
Richard Hammond
vedeli-jste-ze-je-muzete-potkat-i-v-povetri-tyto-celebrity-se-pysni-pilotnim-prukazem
Top Gear | BBC
U jednoho z šílené trojice moderátorů bývalého Top Gearu to asi nikoho nepřekvapí. Stejně jako informace, že Hammond získal licenci v roce 2012 a od té doby vlastní vrtulník Robinson R44, s nímž občas létá do práce.
Gisele Bündchen
Gisele Bündchen
Ďábel nosí Pradu
Supermodelka a příležitostná herečka začala s lekcemi létání také na vrtulníku Robinson R44 během těhotenství. Jiný stav ji ve snaze nezastavil a Gisele vlastní od roku 2009 pilotní průkaz.
Harrison Ford
Harrison Ford
Harrison Ford
O Harrisonovi se to poměrně dlouho ví, ačkoliv svůj pilotní průkaz získal „až“ v 53 letech. Kromě Cessny Citation twin umí Harrison pilotovat i vrtulník. Ford je zkušený pilot, kterému nicméně šlo před 2 roky o život, když s letadlem z Druhé světové války Ryan PT-22 Recruit nouzově přistál a následně havaroval na golfovém hřišti v Los Angeles. K nehodě došlo kvůli výpadku motoru, zkušený pilot z letounu odešel po svých, krvácel a utrpěl několik škrábanců. Dle přivolaných hasičů měl nicméně slavný vesmírný pirát obrovské štěstí.