US tržby: Další velmi slabý víkend. Kinaři čekají na To

US tržby: Další velmi slabý víkend. Kinaři čekají na To
Ryan Reynolds
Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson
Ryan Reynolds
Na prvním a druhém místě se nic nezměnilo. Stále u diváků vede akční komedie Zabiják & bodyguard (2017). V kinech je třetí víkend, měla k dispozici největší množství sálů (3.370) a od diváků přiteklo 10,5 milionů dolarů. Při odhadovaném rozpočtu 30 mega si "Zabiják" jen z amerických kin prozatím odnesl 58. Uvidíme, jak oblíbený bude ve zbytku světa. 
U druhé v pořadí, Annabelle 2: Zrození zla (2017), už to víme. Horor s rozpočtem 15 milionů dolarů má celosvětově na kontě úctyhodných 255 mega. V amerických kinech se pokračování se strašidelnou panenkou promítalo čtvrtý víkend a tržby dosáhly 7,5 milionů dolarů. Za čtyři týdny přiteklo jen z amerických kin 90 mega. Hororový žánr táhne. A potáhne. Již v pátek totiž bude mít premiéru očekávaná adaptace románu Stephena Kinga To (2017). A odpovídat tomu bude i nasazení kinařů, k dispozici bude 4 tisíce sálů!
us-trzby-dalsi-velmi-slaby-vikend-kinari-cekaji-na-to
Wind River
Víkend přál nízkorozpočtovým podívaným. Na třetí příčce skončila mysteriózní kriminálka Wind River (2017) s Jeremy Rennerem v hlavní roli. Film s odhadovaným rozpočtem 11 milionů dolarů se v kinech pohybuje již pátý víkend, a spolu se stále vyššími tržbami dochází též k navyšování počtu sálů. Aktuálně diváci za Wind River utratili 6,24 milionů dolarů, což dává výslednou sumu 20 mega. A pak že to s artověji laděnými snímky komerčně nejde. Sympatické.
Mezi desítku nejúspěšnějších se nedostala žádná z novinek. Do Top 20 pronikla v rámci obnovené premiéry ke 40. výročí od uvedení kultovní sci-fi Blízká setkání třetího druhu (13. příčka, 901 kin, 1,76 milionů dolarů) a IMAX projekce prvního dílu marvelovské série Inhumans (18. místo, 393 kin, 1,5 milionu dolarů).
Gal Gadot
Wonder Woman | Warner Bros.
Nejúspěšnějším filmem, který se na žebříčku drží, je Wonder Woman (aktuálně 12. příčka s necelými 2 miliony dolary). V kinech je něco málo přes 3 měsíce a utržila 409 mega jen na území USA. Celosvětově 813.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistítevnašem kompletním žebříčku US tržeb.