Brzy v kinech: Escobar jako nenáviděný i milovaný narkobaron pohledem milenky

Brzy v kinech: Escobar jako nenáviděný i milovaný narkobaron pohledem milenky
Escobar / Javier Bardem | BontonFilm
Virginii Vallejo, která stále žije (má azyl v USA), o svém intimním vztahu k Escobarovi napsala knihu Loving Pablo, Hating Escobar. Ve filmu Oscobar ji hraje Penélope Cruz, která v minulosti již jednu ženu drogového bosse ztvárnila. V roce 2001 se představila po boku Johnnyho Deppa (George Jung) v kriminálním dramatu Kokain.
Tentokrát se Cruz představí vedle Javiera Bardema (Pablo Escobar). Režisérem snímku je Španěl Fernando León de Aranoa (Perfektní den).
Kontroverzní Pablo Escobar měl v rodné Kolumbii obrovskou popularitu především mezi nejchudšími obyvateli. Černé peníze například investoval do stavby obydlí, která nahrazovala ubohé slumy. Níže se můžete podívat na trailer k filmu.
Escobar
Jak dopadla skutečná Virginia Vallejo? V roce 2006 byla letecky dopravena do USA, což jí zachránilo život. Ve své knize se věnuje nebývalé kolumbijské korupci ve všech sférách státní správy, tedy nejen milovanému (a nenáviděnému) Pablovi. Knihu, která byla inspirací pro filmaře, vydala až poté, co získala azyl v USA.
penelope-cruz-miluje-narkobarona-escobara
Pablo Escobar a Virginii Vallejo (foto: lovingpablo.com)
Životopisné drama Escobar se loni představilo na festivalu v Benátkách. Do českých kin bude snímek uveden ve čtvrtek 14. června 2018.