Památná zranění slavných herců

Památná zranění slavných herců

1. Tom Hanks / Trosečník (2000)

zraneni-slavnych-hercu-ktera-nezabranila-skvelym-vykonum
Chuck Noland (Tom Hanks) je docela normální chlap, který pracuje pro společnost FedEx jako systémový inženýr, ale jeho život se dramaticky změní po havárii letadla. A tady začíná jeho boj o přežití. O život však šlo i samotnému herci, který si při natáčení na Fidži poranil nohu. Do rány se mu dostala infekce, která se začala šířit celou nohou. Hankse zranění nijak nerozhodilo a dále se naplno věnoval natáčení. Když mu ale i po 2 týdnech noha otékala, rozhodl se zajít na vyšetření. V nemocnici mu bylo sděleno, že pokud by vyšetření pořád odkládal, mohl by zemřít na otravu krve.

2. Viggo Mortensen / Pán prstenů: Dvě věže (2002)

zraneni-slavnych-hercu-ktera-nezabranila-skvelym-vykonum-1
Druhý díl ságy o nebezpečném putování, jehož cílem má být zničení prokletého prstenu moci. Ve "dvojce" hledají Legolas, Gimly a Aragorn Smíška a Pipina, hobity, o kterých si skřeti myslí, že mají prsten moci. Tři hrdinové dojdou ke spálené hromadě skřetích těl, a protože si myslí, že Smíšek s Pipinem jsou zde též, Aragorn vzteky kopne do helmy na zemi. Během tohoto natáčení si Viggo Mortensen zlomil prsty na noze. Takže se filmová ztráta nad přáteli spojila s bolestí zlomených prstů.

3. Leonardo DiCaprio / Nespoutaný Django (2012)

zraneni-slavnych-hercu-ktera-nezabranila-skvelym-vykonum-2
Jižanské drama z období před vypuknutím Občanské války, jehož hlavním hrdinou je otrok Django. Ten má šanci získat díky nájemnému lovci lidí dr. Schultzovi svobodu, pokud se mu povede dopadnout vraždící bratry Brittelovy. Djangovi se tak zároveň naskytne příležitost najít ženu, kterou musel před lety nedobrovolně opustit. Ani jeden z hlavních hrdinů však netuší, co se stane, když se do příběhu v plné parádě vrhne Leonardo DiCaprio. Ten při scéně, kdy Dr. Schultz a Django vyjednávají s Calvinem Candiem o koupi jednoho z jeho zápasnických otroků, praští rukou vzteky do stolu přesně tam, kde stojí sklenice. Tu rozbije a ošklivě si pořeže ruku. Ale nezabrzdí ho to.

4. George Clooney / Syriana (2005)

zraneni-slavnych-hercu-ktera-nezabranila-skvelym-vykonum-3
Politický thriller, který nahlíží do dravého a zkorumpovaného prostředí ropného průmyslu, se několika souběžnými dějovými liniemi snaží poukázat na důsledky honby za bohatstvím a mocí. V tomto filmu se nachází scéna, kdy je postava George Clooneyho mučena. Přivázána k židli a se zavázanýma rukama vyslýchána. Při scéně došlo k převrhnutí židle a George Clooney se uhodil do hlavy, což způsobilo frakturu lebky a poranění páteře. Clooney byl hned hospitalizován, tím však jeho utrpení neskončilo. Doktoři měli problém s diagnózou, herec prožíval takové bolesti, že musel být medikován silnými analgetiky, jejichž množství způsobilo žaludeční problémy a záchvaty úzkosti. Clooney později prozradil, že bolesti byly tak nesnesitelné, že přemýšlel o sebevraždě. 

5. Jackie Chan / Božská relikvie (1986)

zraneni-slavnych-hercu-ktera-nezabranila-skvelym-vykonum-4
V tomto filmu se legenda Jackie Chan, o které se říká, že má všechny kosti v těle zlomené minimálně jednou, zranila snad nejvážněji. Při scéně, kdy Jackie skočil na strom, se s ním větev utrhla a herec padal volným pádem 5 metrů hlavou přímo na kámen. Což mělo za následek frakturu lebeční kosti, jejíž úlomek se zarazil herci do mozku. Jackie byl ihned hospitalizován a díky práci chirurgů zachráněn. Následkem zranění dodnes špatně slyší na jedno ucho a v hlavě má voperovaný kovový plát, který doplňuje chybějící část lebky.